Kontroversiell Champions League-plan kan stryke viktigheten av topp fire

Ønsker å gjøre Mesterligaen til et eksklusivt selskap for toppklubbene.

28. apr 2020 kl 18.24 Kenneth Baraas

Det er Daily Mirror som melder om UEFAs plan, som skal være gjengitt i en rapport fra FA, der det ønskes å begrense hvilke lag som skal få innpass i Champions League. 

Per i dag er det de fire øverste tabellposisjonene i Premier League som gir billett til spill i den gjeve turneringen.

I rapporten legges det frem at lag må oppfylle visse kriterier for å få medlemskap. Det gjelder spesielt lagene utenfor den såkalte «topp seks» i Premier League - Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea og Tottenham. 

Ønsker mer stabilitet

De nye planene vil spille mer på hvilken plassering lagene har på UEFAs klubbranking. Dette er planer som foreslås å tre i kraft fra og med 2024/25-sesongen, og dermed vil sesongene fram til da spille en stor rolle. 

Det er blant annet styreformann i Juventus, Andre Agnelli, som presser på for å få en slik løsning. Ønsket skal være sterkt om at tidligere resultater i europeiske turneringer skal spille en større rolle en prestasjonene i en enkelt sesong. 

For at lag utenfor de såkalte storlagene skal få inngang i Champions League, må de enten ha vunnet hjemlig liga eller ha nådd semifinalene i enten Europa League eller Champions League i den foregående sesongen. 

Det vil nok gjenstå flere steg før en slik plan trer i kraft, men det ville i så fall være med å viske ut viktigheten av den tøffe konkurransen i øvre halvdel av Premier League. Leicester, Wolverhampton og Sheffield United er alle med å legge press på Arsenal, Tottenham, Chelsea og Manchester United denne sesongen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]