Daily Mirror:Fem-stegs planen som skal legges frem på Premier League-møtet

Den britiske regjeringen skal være positive til å konkretisere planleggingen i større grad.

29. apr 2020 kl 23.40 Kenneth Baraas

Nyhetsbildet rundt Premier League består for det meste av ulike rapporter og meldinger om hvilke planer som skal foreligge for å gjenoppta sesongen. 

Selv om Frankrike bestemte på tirsdag å avslutte sesongen, skal hovedmålet til Premier League være å fullføre ligaspillet. Onsdag ble det klart at spanske myndigheter åpnet for at La Liga-lagene kan starte opp treningen til uken som kommer - individuelle treningsøkter i første omgang. 

I England er det et fåtall klubber som har åpnet treningsanleggene for individuell trening. På fredag skal det avholdes møte mellom styreformennene i de ulike klubbene for å diskutere hva som skal skje videre.

Fem viktige punkter

David Maddock, journalist i Daily Mirror, skriver onsdag kveld om fem viktige punkter som vil legges frem på fredagens møte. 

  • Individuell trening for alle lag på treningsanlegg i starten av mai
  • Fellestrening i den siste uken av mai
  • Kamper i den andre uken av juni
  • Et omfattende testprogram, som blir betalt av Premier League
  • Samarbeid med medisinsk personell og politi i henhold til arrangering av kamper

Ifølge samme avis skal regjeringen være åpne for at Premier League beveger seg mer bort fra vage planer og over til konkrete forslag. 

Regjeringen skal ha vært i kontakt med Premier League i flere uker, og det skal være støtte for å starte sesongen på nytt i juni bak lukkede dører. Dog blir det understreket at alt avhenger av hvordan kurven for koronasmittede utvikler seg i de kommende ukene. 

Ett av hovedproblemene rundt det rent praktiske skal være diskusjonen om hvor kampene skal spilles, da flere klubber ikke ønsker å viske ut hjemmebanefordelen.

For ikke å snakke om mengden av tester som må på plass før det blir aktuelt å tenke tanken om at ballen skal rulle igjen. Det er forventet at Premier League må anskaffe opp mot 30 000 tester totalt. Forrige lørdag skal de medisinske ansvarlige i klubbene hatt et møte, der det ble foreslått at spillere, trenere og ansatte bør testes to ganger i uka når treninger gjenopptas. Dette forslaget skal også tas opp på fredagens møte, ifølge Daily Mail. 

Slik er Premier Leagues tidsplan

Fredag 1. mai: Premier League-møte med styreformennene for å diskutere spillerkontrakter som ender 30. juni,og overgangsvinduet.

Torsdag 7. mai: Myndighetene mykner sannsynligvis opp på nedstengningen av samfunnet.

Fredag 15. mai: Det siste Premier League-møtet for å fullføre planene for å komme i gang igjen.

Mandag 18. mai til 7. søndag 7. juni: Premier League-klubbene tilbake i trening for en preseason før kampene begynner på igjen.

Mandag 8. juni til mandag 27. juli: Kamper bak lukkede dører med mål om å fullføre de 92 gjenværende kampene på en periode på åtte uker. Også sju FA-cupkamper kan bli lagt inn i denne perioden.

Mandag 3. august til fredag 21. august: Etter en ukes pause, returnerer spillerne for en ny preseason, som varer mellom en og fire uker før 2020-2021-sesongen starter.

Søndag 9. august til lørdag 29. august: Champions League og Europa League fullføres i en treukersperiode.

Lørdag 22. august: Den nye Premier League-sesongen starter opp, og europacup går som planlagt.

Lørdag 29. august: Champions League-finale i Istanbul.

Lørdag 12. september: Den aller siste muligheten for å starte 2020-2021-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]