Tar forholdsregler mot eventuell gullfeiring

Det legges planer for å forhindre at supportere oppsøker Anfield om Liverpool skulle vinne ligaen.

28. apr 2020 kl 23.38 Kenneth Baraas

Jürgen Klopps mannskap var på stø kurs mot de rødes første ligagull på tretti år før sesongen ble utsatt. Det forrige kom på denne dag, 28. april 1990, i en 2-1-seier mot Queens Park Rangers

Liverpool er kun to seire unna å vinne det etterlengtede Premier League-trofeet, men koronapandemien har satt gulldrømmen på vent - enn så lenge. 

Premier Leagues foreløpige plan, ifølge flere britiske medier, er å gjenoppta ligaspillet i midten av juni. Skulle det bli tilfellet, vil det forhåpentligvis ikke ta lange stunden før Liverpool-supportere kan slippe jubelen løs. 

Forebyggende tiltak

Det kan dog vise seg å bli et problem for fullføringen av sesongen, skriver den anerkjente journalisten David Maddock i The Mirror. Prosessen med å forhindre røde supportere å feire det første gullet siden 1990, kan være med å skape et ekstra hinder for planene om å gjenoppta fotballen.

Politiet i Merseyside har sett på løsninger for hvordan tusenvis av Liverpool-supportere kan forhindres i å møte opp utenfor Anfield den dagen gullet skulle bli sikret. 

Det er en utfordring som må finnes en løsning på før Premier League-sesongen starter på nytt, skriver Maddock videre. 

Diskusjonene, med blant annet representanter for Premier League, skal foreløpig ha vært uformelle. Samtlige klubber diskuterer ulike problemer som kan oppstå rundt en ny oppstart av sesongen, men situasjonen virker vanskeligst å løse i Liverpool. 

Politiet har forsøkt å kartlegge hva som kan skje og hvordan store folkemengder kan unngås, i en tid med strenge retningslinjer rundt sosial distansering. 

Det skal dog være tro på at det kan iverksettes forebyggende tiltak for å sikre at det ikke vil samles store mengder med jublende supportere - skulle alt gå Liverpools vei. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]