Carragher peker på Gomez-øyeblikket som kan dempe et fremtidig savn av Van Dijk

Den tidligere Liverpool-forsvareren tror 22-åringen kan ta over lederansvaret i den bakre rekka.

29. apr 2020 kl 21.08 Kenneth Baraas

Anfield-klubben har vært bunnsolid gjennom hele Premier League-sesongen, men spesielt med radarparet Joe Gomez og Virgil van Dijk har det nærmest vært ukentlig utsalg av smultringer fra de bakre rekker. 

Jamie Carragher trakk lenge i de defensive trådene på Anfield, og den nåværende fotballeksperten har sett glimt av Gomez som kan bety at de røde er dekket på stopperplass i lang tid fremover. 

– Den kampen som skilte seg ut for Joe Gomez, var kampen mot Everton i FA-cupen. Den prestasjonen han viste der lovte godt, og det med et nærmest U23-lag med kun tre erfarne spillere, sier Carragher, ifølge Liverpool Echo

– Nå er ikke Joe den mest erfarne spilleren, men han var fremdeles en av de mest erfarne i den bakre rekka i den kampen - og det er alltid et tegn man ser etter i midtstoppere. 

– Kan de være en leder for de fire i forsvarsrekka? Kan de organisere lagkameratene og være den de andre ser til. 

– Den dagen var han det. Everton spilte med førstelaget, for dem var det et Premier League-lag, og han prestasjoner var enestående. Det hjalp de unge spillerne, og det ga en pekepinn for fremtiden. 

UTEN KNOTTER: Jamie Carragher var som regel den man hørte best da den tidligere Liverpool-stopperen spilte aktivt.

UTEN KNOTTER: Jamie Carragher var som regel den man hørte best da den tidligere Liverpool-stopperen spilte aktivt.

Arvtakeren i hjertet av forsvaret

Liverpool-supportere nyter godt av å ha verdens beste forsvarsspiller, Virgil van Dijk, i laget, men 28-åringen vil ikke kunne spille evig, og da kan det være klubben allerede har en spiller som kan ta over lederansvaret i forsvar. 

– Ja, vi vet han er en stor spiller, men kan han overta lederrollen fra Van Dijk når den dagen kommer? I den kampen så jeg de egenskapene hos ham, så det lover godt for fremtiden til både Liverpool og Joe Gomez, fortsetter Carragher. 

– Han har vært utrolig denne sesongen, og jeg mener man kan plassere prestasjonene hans på høyde med Van Dijks. Han har faktisk ikke tapt en Premier League-kamp denne sesongen. 

– Han spilte ikke mot Watford. Troy Deeney skapte virkelig problemer for Lovren i den kampen, og Van Dijk var heller ikke på sitt beste. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]