Alexander-Arnold imponerer i kåring av verdens beste talenter

Liverpools høyreback er en av få defensive spillerne på lista.

29. apr 2020 kl 18.25 Kenneth Baraas

Spillerkåringer inneholder oftest offensive spillere som har for vane å få navnet sitt på måltavla. Det er også tilfellet når ESPN har tatt for seg de beste spillerne i verden med en alder på 21 år eller yngre. Kåringen er blant annet basert på meningene til flere profesjonelle speidere og sportsdirektører i flere europeiske toppklubber. 

Dog har en ung forsvarsspiller fra Liverpool mestret å skvise seg inn blant spillere som Kylian Mbappé, Jadon Sancho, Vinicius Junior og Erling Braut Haaland. 

Kunne vært midtbanespiller

Trent Alexander-Arnold har gjort høyrebacken til sin egen i Anfield-klubben, og det kan diskuteres om den unge scouseren er verdens beste i sin posisjon for øyeblikket. 21-åringen sniker seg i alle fall inn på topp tre-lista over unge spillere, og begrunnelsen lyder som følger:

«Alexander-Arnold kombinerer forsvarsspill med en evne til å skape målsjanser som ikke kan matches av noen annen Premier League-back. Han har 24 målgivende i Premier League siden startet av 2018/19, og kun Kevin De Bruyne har skapt flere sjanser denne sesongen», skriver Tor-Kristian Karlsen for ESPN, før styrker og utviklingspotensiale utdypes videre:

«Styrker: Alexander-Arnold er en begavet fotballspiller, som kunne gjort en utmerket jobb som midtbanespiller. Han har ikke kun god ballberøring, men han kan også slå pasninger og innlegg, samt skyte med en rekke forskjellige skuddteknikker - som vanligvis er forbeholdt mer offensive spillere.»

SKAPTE PROBLEMER: Haaland og Salzburg bød på utfordringer for Liverpool-forsvarer i gruppespillet av Champions League.

SKAPTE PROBLEMER: Haaland og Salzburg bød på utfordringer for Liverpool-forsvarer i gruppespillet av Champions League.

«Hvordan kan han forbedre seg: Backer bli ofte utpekt som svake ledd når det gjelder forsvarsjobben i en-mot-en situasjoner. Der har Alexander-Arnold tatt store steg det siste året.»

Topp ti-lista over spillere som er 21 år eller yngre:

10. Joao Felix - Atletico Madrid

9. Federico Valverde - Real Madrid

8. Erling Braut Haaland - Borussia Dortmund

7. Gianluigi Donnarumma - AC Milan

6. Matthijs de Ligt - Juventus

5. Kai Havertz - Bayer Leverkusen

4. Vinicius Junior - Real Madrid

3. Trent Alexander-Arnold - Liverpool

2. Jadon Sancho - Borussia Dortmund

1. Kylian Mbappé - Paris Saint-Germain

Har du innspill til journalisten?
[email protected]