– Vi kom til hotellet, og det var noen utrolige scener som utspant seg

Joe Gomez fikk kultursjokk da han kom fra Charlton Athletic til Liverpool sommeren 2015.

29. apr 2020 kl 10.46 Einar Kvande

Joe Gomez hadde ikke peiling på hvor stor Liverpool FC var ute i verden da han signerte for Anfield-klubben i 2015.

London-gutten kostet Liverpool 3 millioner pund for fem år siden, etter å ha spilt bare en seniorkamp for Charlton Athletic. 

Siden den gang har 22-åringen etablert seg som Jürgen Klopps foretrukne partner til Virgil van Dijk i Liverpools midtforsvar, og står nå bokført med åtte landskamper for England. 

– Så snart vi dro ut på preseason-tur, så skjønte jeg hvor stor denne klubben var. Jeg var vant til å være i Storbritannia på treningsleir, men i min første preseason med Liverpool dro vi til Thailand. Vi kom til hotellet, og det var latterlig. Det var sikkerhetsfolk overalt, og hundrevis av mennesker utenfor. Da skjønte jeg med en gang hvor stor klubben var, sier Gomez til Sky Sports' The Football Show.

– Deretter dro vi til Australia og spilte mot Brisbane Roar, og stadion var fullpakket. Det var første gang jeg hørte You'll Never Walk Alone, og jeg syntes det var meget spesielt.

– Det var litt skremmende. Dette er en enorm klubb. Jeg skjønte nok ikke helt hvilken status klubben hadde, og hvilke forventninger som ville bli stilt til meg.

Hyller stopperpartneren

Gomez slet med noen alvorlige skader tidlig i sin Liverpool-karriere, men føler nå at han har fått fotfeste i klubben. Han skryter uhemmet av stopperpartner Virgil van Dijk.

– Virgil hadde et meget godt rykte før han kom til klubben. Jeg var en ung midtstopper, som ikke hadde fått spille så mange kamper som jeg hadde ønsket da han kom til klubben. Vi fant tonen umiddelbart.

– Han er veldig rolig ute på banen. Vi går veldig godt sammen, og har et meget godt forhold. Vi snakker mye sammen på FaceTime i disse tider, og snakker om livet generelt. Det hjelper oss ute på banen også at vi forstår hverandre så godt. Han er tross alt kompisen min.

– Noen ganger kan han kjefte på meg, men det er til stor hjelp og gir deg mye selvtillit å ha en kar som ham ved din side. Du vet at han vil dominere i dueller en mot en. Han taper nesten ikke hodedueller.

– Bare det å ha ham ved din side, med det nærværet han har, gir hele laget og hele stadion selvtillit. Når han går ned for telling blir alle bekymret, for han er så dominerende i forsvaret vårt, og en fornøyelse å spille sammen med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]