Aston Villa prøvde å snappe Gomez fra Liverpool

Joe Gomez lot seg ikke friste av høyere lønn.

25. mar 2020 kl 09.08 Arve Vassbotten

The Athletic skriver nå om en lite kjent overgangskamp mellom Aston Villa og Liverpool om Joe Gomez i juni 2015.

Aston Villa-manager Tim Sherwood, og lagets sjef for rekruttering, Paddy Riley, med opphav i Liverpool, hadde 18 år gamle Joe Gomez i kikkerten. De ble enig med Charlton om en overgangssum på 3,5 millioner pund, som var det samme Liverpool betalte og som var utkjøpsklausulen til Gomez den gangen. 

Dermed hadde de tillatelse til å diskutere betingelser med unggutten.

DA HAN SIGNERTE: Joe Gomez da han hadde signert for Liverpool i juni 2015.

DA HAN SIGNERTE: Joe Gomez da han hadde signert for Liverpool i juni 2015.

Gomez reiste fra London og ble vist rundt på klubbens treningsanlegg Bodymoor Heath. Han var imponert, men så kom Liverpool på banen. 

Aston Villa gikk da til skrittet å tilby Gomez høyere lønn enn hva han ville få i Liverpool i et forsøk på å overbevise han om å komme til Birmingham. Men ifølge The Athletic hadde Brendan Rodgers gjort så godt inntrykk at Gomez ikke gikk for pengene.

Gomez angrer nok ikke på det valget i dag. Han fikk raskt sjansen for førstelaget under Rodgers, og spilte venstreback de første kampene av sesongen før han fikk en alvorlig skade. Etter at han returnerte fra den, har han oppnådd langt mer i den røde drakta enn han kunne drømme om for snart fem år siden. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]