TV 2 vant kampen om Champions League-rettighetene

TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise Champions League de tre neste årene.

29. apr 2020 kl 09.36 Einar Kvande

TV 2 opplyser på sine egne nettsider at de har sikret seg rettighetene til Europas gjeveste klubbturnering for perioden 2021-2024.

TV 2 overtar dermed rettighetene fra Nordic Entertainment Group fra og med 2021/22-sesongen. Det ble tidligere denne måneden klart at Viasat-eier NENT ikke hadde klart sikre seg rettighetene til fortsatt å kunne vise Champions League. NENT Group har hatt rettighetene i nesten 30 år.

– Vi er selvfølgelig glade for å sikre UEFA Champions League på TV 2, selv om fokus i disse dager er på den krisen vi som samfunn står i. I en tid der alt er annerledes og all fotball er satt på vent er supporternes muligheter til å følge Champions League den dagen krisen er over nå sikret, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

Har delt rettighetene i en periode

De siste årene har NENT og TV 2 delt rettighetene, noe som også vil være tilfellet til høsten, og TV 2 har sendt to kamper i uka gjennom sesongen. Fra 2021/22-sesongen skal TV 2 altså ta over showet alene.

– Det har vært et privilegium å kunne sende utvalgte kamper fra UEFA Champions League, og etter tre slike sesonger blir det ekstra stas å ha de samlede rettighetene alene i ytterligere tre år. Vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre seerne fornøyd også i årene framover, sier Sandnes

Alle kampene vil bli tilgjengelig på TV 2 Sumo, mens utvalgte kamper vil gå på TV 2 Sport 1, og finalen sendes på hovedkanalen TV 2.

I februar ble det klart at TV 2 hadde mistet rettighetene til å sende Premier League fra 2022 til nettopp NENT Group. Viasat-eieren kan dermed trøste seg med at de kan vise Premier League helt frem til 2028, som et solid plaster på såret for tapte Champions League-rettigheter.

- Vi har fulgt vårt løfte om å være disiplinerte og ikke legge inn høyere bud enn vi kan regne hjem investeringen. Vi var ikke engang i nærheten, kommenterte NENT-sjef Anders Jensen til Kampanje tidligere denne måneden, da det ble klart at NENT hadde tapt kampen om Champions League-rettighetene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]