Manchester United har fått grønt lys til å teste «safe standing»

Klubben ønsker å tilby ståplasser til sine supportere.

29. apr 2020 kl 19.38 Kenneth Baraas

Ståplasser ble bannlyst på de øverste nivåene i England etter Hillsborough-tragedien i 1989. Fra og med neste sesong, når den måtte starte opp, kan det være et fåtall stadioner som opererer med såkalt safe standing, og Manchester United er neste lag ut med mulighet for supporterne til å stå under kamp - i alle fall på «lovlig» vis, ifølge The Telegraph

Støttes av Premier League

Dette er seksjoner der det monteres seter, men også rekkverk mellom radene som gjør at stående supportere kan lene seg på disse. Wolverhampton Wanderers installerte en slik løsning før forrige sesong, og en del av ulvenes supportere har tatt dette i bruk igjennom denne sesongen på Molineux Stadium. 

I PRAKSIS: Wolverhampton-supporterne kan velge om de vil stå eller sitte under kamp.

I PRAKSIS: Wolverhampton-supporterne kan velge om de vil stå eller sitte under kamp.

Tottenham har også deler av tribunen som safe standing på sin flunkende nye stadion, men der er det ikke tatt i bruk ennå. Det er nemlig opp til de lokale myndighetene om det tillates å bruke en slik løsning på fotballstadioner, og det støttes av Premier League og FA så lenge klubbene får godkjennelse. I tillegg skal Everton planlegge et visst antall ståplasser når deres nye stadion står klar. 

Manchester United har foreløpig fått godkjennelse til 1500 ståplasser, og de røde djevlene ønsker å øke antallet om alt går etter planen. 

– Vi vil nå gå videre med å utvikle installasjons- og lisensplanen for testperioden, med tanke på å få installert de nye setene til vi kan ønske supporterne velkommen tilbake til Old Trafford, sier Richard Arnold, konsernsjef i Manchester United.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]