Safe standing opp i parlamentet

– Dette er en betydelig utvikling.

5. jun 2018 kl 00.08 Arve Vassbotten

Britiske mydigheter har nå startet samtaler med klubbene i Premier League og EFL (English Football League) om endringer i regelverket som sier at det skal være bare sitteplasser for toppklubbene i England.

Saken om safe standing, vil komme opp til debatt i parlamentet 25. juni, ifølge BBC.

Kilder i regjeringen sier at «tiden er inne» for å se på en endring, men så seint som i april fikk West Brom avslag på en søknad om å introdusere safe standing på The Hawthorns.

Loven kom etter Hillsborugh

Forbudet mot ståplasser på fotballkamper i de to øverste divisjonene i England kom etter anbefalingene i Taylor -rapporten, som ble utarbeidet etter at 96 Liverpool-fans mistet livet i Hillsborough-tragedien i 1989. Sommeren 1994 ble Spion Kop jevnet med jorden, og Anfield fikk bare sitteplasser.

«Dette er en betydelig utvikling, men det er fortsatt store praktiske problemer å løse om det til slutt blir en anbefaling om å endre lovverket», skriver BBC om utviklingen.

For Liverpool er dette et spesielt vanskelig tema, men i en avstemning i regi av supporterunionen «Spirit of Shankly», ble det overveldende flertall for såkalt «rail seating» i fjor høst.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]