Nytt steg for «safe standing» i England

Nå settes en offisiell prosess i gang for å vurdere regelverket om at det kun skal være sitteplasser.

26. jun 2018 kl 18.56 Marius Rabben

Temaet ble tatt opp i parlamentet mandag etter godt over hundre tusen signeringer i en underskriftkampanje.

Sportsminister Tracey Crouch kunngjorde at myndighetene skal granske og analysere informasjonen om dagens tribuneregelverk før det eventuelt kommer endringer som kan tillate ståplasser.

– Endringer kan ikke, og bør ikke, skje over natta om noe så alvorlig som fotballstadion-sikkerhet, fortalte Crouch, og la til at hun er åpen for å gjøre noe med regelverket som sier det kun skal være sitteplasser på engelske arenaer.

Svarene fra undersøkelsene som nå settes i gang av en ekstern gruppe, vil ventelig være klare innen året er omme.

Forbudet mot ståplasser på fotballkamper i de to øverste divisjonene i England kom etter anbefalingene i Taylor-rapporten, som ble utarbeidet etter at 96 Liverpool-fans mistet livet i Hillsborough-tragedien i 1989. Sommeren 1994 ble Spion Kop jevnet med jorden, og Anfield fikk bare sitteplasser.

«Dette er en betydelig utvikling», skrev BBC tidligere denne måneden om at teamet tas opp i parlamentet, «men det er fortsatt store praktiske problemer å løse om det til slutt blir en anbefaling om å endre lovverket.»

For Liverpool er dette et spesielt vanskelig tema, men i en avstemning i regi av supporterunionen «Spirit of Shankly» ble det overveldende flertall – hele 88 prosent – for såkalt «rail seating» i fjor høst.

I regi av Supporterforeningen for engelsk fotball (FSF) kom det etter en spørreundersøkelse i forrige måned frem at mer enn ni av ti supportere ønsker ståplass-muligheten på fotballkamper, ifølge Liverpool Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]