Kom inn og scoret sitt første Bundesliga-mål

I sin sjuende Bundesliga-kamp kom scoringen.

17. mai 2020 kl 17.27 Arild Skjæveland

Det er endelig fotball igjen i Bundesliga, og de som valgte å heller se Køln mot Mainz 05 på Viasport 1 i ettermiddag, kunne se en Liverpool-spiller i aksjon.

Taiwo Awoniyi har aldri spilt en kamp for de helrøde siden han kom til klubben i 2015, og er nå utlånt i sin sjette klubb. Etter utlån i FSV Frankfurt, NEC Nijmegen, Gent og Royal Excel Mouscron to ganger, spiller han denne sesongen i Bundesliga for Jürgen Klopps tidligere klubb Mainz. I 2018 fikk han ny kontrakt med LFC, og er bundet til klubben til sommeren 2023.

Hjemmelaget Køln ledet 2-0 da Mainz-trener Achim Beierlorzer tok ut Dong-won Ji, og satte inn kraftspissen Awoniyi etter 56 minutter. Det var et godt valg.

Scoret sitt første

Awoniyi markerte seg umiddelbart, og med fire minutter på banen scoret han sitt første Bundesliga-mål. Mainz rullet opp, og innlegget kom fra høyre. Taiwo hadde løpt seg fri på første stolpe, og satte ballen i mål fra fem meter. Gode bevegelser fra den sterke spissen, men også passivt forsvarsspill.

Dette var hans sjuende innhopp i Bundesliga.

Ti minutter senere kunne han scoret igjen, men mistet fotfestet inne i feltet da det kom et strålende innlegg. Like etter skulle en lagkamerat ta saken i egne hender. Pierre Kunde fikk ballen på midtbanen, og løp rett gjennom hele Køln-forsvaret og satte inn 2-2.

Awoniyi hadde flere fine involveringer, og hadde en avslutning med drøye ti minutter igjen - men ble mer truffet av ballen enn at han klarte å avslutte selv.

Sluttresultatet ble 2-2. Mainz ligger på 15. plass på tabellen. Køln er nummer 10.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]