– Treneren sier mye fint om meg, men jeg spiller ikke. Jeg vet ikke hvorfor

Taiwo Awoniyi har snakket om det vanskelige utlånsoppholdet i Mainz og mulighetene i Liverpool.

17. feb 2020 kl 15.29 Jens Hapnes Rege

Den nigerianske spissen Taiwo Awoniyi ble hentet til Liverpool i 2015 etter å ha imponert for Nigerias U17-lag som vant U17-VM. Siden den gang har han vært utlånt til flere klubber i jakten på arbeidstillatelse. 

I 18/19-sesongen var han først på et mislykket utlån til Genk før han virkerlig fant formen i siste halvdel av sesongen, i sitt andre opphold i belgiske Royal Excel Mouscron. Han fant nettmaskene 11 ganger på rundt 1000 minutter. 

Før sesongen var han linket til flere klubber på kontinentet for rundt ti millioner pund, men det endte i et nytt utlån til Mainz 05. Spilleren selv og klubben håpet at han skulle fortsette utviklingen i Klopps gamle klubb Mainz, men det har vært et mislykket opphold så langt for 22-åringen.  I et intervju med den nigerianske journalisten Oma Akatugba snakker han ut om oppholdet.

Mangel på arbeidstillatelse

– Jeg har vært på mange ulike lån med ulike erfaringer, ulike situasjoner, men jeg prøver bare å være positiv. Jeg kan ikke være i Liverpool eller spille for Liverpool siden jeg mangler arbeidstillatelsen. Jeg kan ikke få muligheter der, bare hvis de spiller utenfor England. 

– Jeg kan si dette: Liverpool er en fantastisk klubb å være i. De signerte meg fordi de så en god spiller, men situasjonen nå er vanskelig. 

Awoniyi har bare fått 133 minutter denne sesongen, og i de siste ukene har han vært utelatt fra stallen. 

– Når man ikke spiller nyter man det ikke. Hvis man ikke spiller fotball får man ikke glede, uansett hvor man er, hvem man spiller for eller hva man tjener. Man mister mye når man ikke spiller. 

– Innsatsen de (Mainz) la inn i starten var veldig bra. Noen ganger kan man ikke forklare hva som skjer, og dette er andre gangen det skjer med meg. Men uansett hvordan man blir behandlet må man gjøre det beste ut av hver situasjon. 

– Treneren sier mye fint om meg til media, men jeg spiller ikke. Jeg vet ikke hvorfor. Uansett må man bare jobbe hardt. 

Nigerianeren har møtt Jürgen Klopp og skryter av behandlingen han får i Liverpool.

– Liverpool behandler alle som en del av familien. De analyserer hver lånespiller og de sender det til sjefen for å se på det. Forrige sommer sa han at han hadde sett på videoene, og han sa at jeg nøt å spille. 

– Planen var et jeg skulle være med til USA på pre-season, men jeg ble skadet så jeg fikk ikke være med. Da jeg dro til Mainz sendte han en melding til meg og ønsket meg lykke til. 

– Han skulle vurdere meg den pre-seasonen, ettersom Salah og Mané var sent tilbake, men da jeg ble skadet ble det ikke noe av.

KLOPP OG AWONIYI: Nigerianeren skulle egentlig bli vurdert av Klopp under forrige pre-season, men pådro seg en uheldig skade.

KLOPP OG AWONIYI: Nigerianeren skulle egentlig bli vurdert av Klopp under forrige pre-season, men pådro seg en uheldig skade.

Skryter av Mané

Awoniyi sparer ikke på rosen om sin venn fra Afrika, Sadio Mané. 

– Jeg var i rehabiliteringsrommet, og Mané tullet med meg og var veldig vennlig. Vi snakket med hverandre og han ga meg nummeret sitt. Det er en lekse for meg: uansett hvor man er i livet er ydmykhet viktig. 

Han skryter av klubben Liverpool, selv om det virker som om han helst ønsket å bli solgt i sommer. 

– Jeg har ikke arbeidstillatelse i England, men jeg vil bare spille fotball. I sommer hadde jeg mange tilbud og alternativer, men Liverpool valgte å ikke selge. Jeg har blitt bra behandlet her. Uansett hvordan man forlater klubben føler man seg dårlig. 

Den nigerianske 22-åringen er ikke i nærheten av å få en arbeidstillatelse, og forlater sannsynligvis Liverpool denne sommeren. Kontrakten hans løper til 2023. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]