Klopp er forberedt på en rolig transfersommer

Koronapandemien påvirker Liverpools aktivitet på transfermarkedet.

15. jul 2020 kl 00.07 Einar Kvande

Jürgen Klopp gjentar nok en gang at Liverpool sannsynligvis vil forholde seg svært rolige under sommerens transfervindu. 

Anfield-klubben hadde peilet seg inn mot Timo Werner, men på grunn av den økonomiske situasjonen forårsaket av koronaviruset valgte Liverpool-ledelsen å droppe forsøket på å sikre seg tyskeren, og lot ham istedet signere for Chelsea.

Bayern Münchens Thiago Alcantara har vært sterkt linket til Liverpool de siste ukene, men Liverpool Echo forstår det slik at den spanske midtbanespilleren ikke er på Liverpools liste over transfermål.

Takumi Minamino er den eneste seniorspilleren som Liverpool har betalt overgangssum for siden juli 2018. Og fordi inntektsstrømmen stoppet opp da koronaviruset slo inn over England for tre måneder siden, vil Liverpool holde en lav profil under sommerens transfervindu.

Høyt lønnsbudsjett

Med et av de høyeste lønnsbudsjettene i fotballen på 310 millioner pund i året, er tre måneder uten inntekter fra kamper på Anfield noe som påvirker Liverpool FC kraftig.

– Alle lag har en sjanse, men det blir vanskelig. Dere snakker om å styrke troppen som noe jeg bare trenger å spørre om, og så vil en bunnløs brønn med penger åpne seg, og vi starter handlingen, sier Jürgen Klopp til lokalavisen.

– For å styrke troppen trenger vi penger, og dette er usikre tider. For noen klubber betyr usikre tider selvsagt at vi ikke kan gjøre det vi ville ha gjort i mer sikre tider.

– Spør meg om vi kan utvikle troppen, og jeg vil trolig si at det er mulig. Vi har talenter selv, store talenter, og spillere som kan ta steg innad i troppen.

– Men om vi kommer til å kjøpe spillere nå? Bare gå ut på markedet og hente den spilleren du vil ha, uansett hvilken spiller det er, det er veldig vanskelig nå. Det er alltid veldig vanskelig.

– Vi har ikke investert så veldig mye i troppen det siste året, og det var før koronapandemien. Vi vet ikke når supporterne vil være tilbake på tribunene. Den som vet det, kan fortelle meg det, og vi kan planlegge ut fra det. 

– Dersom vi har penger, vil vi bruke pengene. Det er måten denne klubben har blitt ledet på siden før jeg kom hit. Dersom vi ikke vet om vi vil ha penger, vil vi trolig ikke bruke så mye. Det er slik det er, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]