– Det var en god dag for Liverpool da vi signerte ham

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Mohamed Salah har blitt en suksesshistorie i Liverpool.

14. jul 2020 kl 22.03 Einar Kvande

Mohamed Salah vil spille sin kamp nummer 150 for Liverpool i morgen. I sin første sesong spilte han 49+3 kamper og gjorde 44 mål (34+2/32 i Premier League), i den andre sesongen ble det nøyaktig samme antall kamper, 49+3, og 27 nye mål (37+1/22 i Premier League), mens det denne sesongen er blitt 43+2 kamper og 23 mål (31+0/19 i Premier League).

– Dette betyr at han i snitt har spilt 50 kamper hver sesong. 50 kamper, og vi teller fortsatt. Utrolig. Det er et høyt antall, slo Jürgen Klopp fast under sin pressekonferanse i dag.

– Han har selvsagt vært heldig, og vi har vært heldige, at han har vært i stand til å spille så mange kamper. Det skyldes at han nesten aldri er skadet, noe som er bra, la tyskeren til.

Husker den første samtalen

– Det var et veldig positivt øyeblikk for oss da det ble klart at han ville bli vår spiller, at han ville signere for oss. Jeg husker fortsatt samtalen vi hadde da jeg møtte ham ansikt til ansikt første gangen. Jeg spurte ham om favorittposisjonen hans, og han svarte høyreving, men Mo slo fast at der spilte Sadio Mané og han poengterte at Sadio hadde hatt en ganske god sesong. Jeg svarte at Sadio kan spille på motsatt side også. Det var slik det startet.

– Jeg hadde en klar idé om hvordan jeg ønsket å spille med spillerne på topp, men det har fungert mye bedre enn jeg kunne forestille meg. Nå har de scoret 250 mål siden de kom til Liverpool, og det er et utrolig antall. 

Du kan ikke forandre verden alene, men sammen med de rette folkene rundt deg, har du en bedre sjanse til å gjøre det.

– Det var en god dag for Liverpool da vi signerte ham, og det var en veldig god dag for Mo også, for han har passet inn veldig bra, og det er veldig viktig i livet. Du kan ikke forandre verden alene, men sammen med de rette folkene rundt deg, har du en bedre sjanse til å gjøre det, avsluttet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]