Spiller Van Dijk de tre siste kampene matcher han Fowlers rekord

Virgil van Dijk har spilt hver eneste ligakamp de to siste sesongene.

14. jul 2020 kl 19.12 Einar Kvande

Liverpool har tre kamper igjen å spille denne sesongen. Borte mot Arsenal i morgen kveld, hjemme mot Chelsea i neste uke, og borte mot Newcastle neste søndag. 

Har ikke gått glipp av et eneste minutt

Dersom Virgil van Dijk er å finne i startoppstillingen i samtlige tre av disse kampene, vil han ha spilt samtlige ligakamper denne sesongen, konstaterer Mirror.Blir han ikke byttet ut vil han også ha spilt samtlige minutter med ligafotball da Liverpool ble ligamestere for første gang på 30 år!

Selv om nederlenderen var involvert i samtlige ligakamper også i 2018/19, så klarte han ikke like mange minutter som han ligger an til denne sesongen. Han måtte nemlig kaste inn håndkledet tidlig i 3-0 seieren over sin forrige klubb, Southampton, i september 2018, på grunn av en ribbeinskade.

Med 38 ligakamper forrige sesong og 35 så langt denne sesongen, ligger han an til å greie det samme som Robbie Fowler gjorde i 1994/95 og 1995/96, da scouseren var involvert i samtlige ligakamper for Liverpool i to sesonger på rad. I den første av disse to sesongene ble det sågar spilt 42 kamper.

SKÅL: 19 år gamle Robbie Fowler var en sensasjon i 1994/95-sesongen.

SKÅL: 19 år gamle Robbie Fowler var en sensasjon i 1994/95-sesongen.

En utrolig statistikk

Fowler var bare 19 år gammel da 1994/95-sesongen startet, og han gjorde utrolige 53 mål på de 80 ligakampene han spilte i det to sesongene. Totalt gjorde scouseren 67 mål på 110 kamper i alle turneringer for Liverpool i løpet av disse to sesongene.

Da Jürgen Klopp fikk høre om Van Dijks mulighet til å kopiere Fowler under dagens pressekonferanse, valgte han å snakke om hele laget.

– Nå snakker vi om Virgil, men det er alle spillerne som bidrar til dette. Vi gjør alt rundt dem for å legge ting perfekt til rette for det de behøver av restitusjon.

– Dette handler som sagt ikke bare om Virgil. Han har vært involvert i alle kampene, men alle de andre har også stort sett vært tilgjengelige. Flesteparten av dem. Det gjør det enklere å være ute på banen også.

– Det er dette Virgil må gjøre. Han er sensasjonelt profesjonell, det er det ingen tvil om, men han spiller midtstopper. De løper ikke like mye som midtbanespillerne, i alle fall ikke i alle kamper.

– Det er opp til guttene. De tar vare på seg selv, og vi i staben gjør også alt vi kan fra klubbens side. Vi forsøker å forbedre oss på dette hver dag faktisk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]