Pep Guardiola mener at Manchester City fortjener en unnskyldning, og går til angrep på Liverpool og Tottenham

Pep Guardiola mener det var en god dag for fotballen da idrettens voldgiftsrett frikjente Manchester City for brudd på reglene for finansielt fair play.

14. jul 2020 kl 17.49 Einar Kvande

Pep Guardiola slår tilbake mot kritikken fra Jürgen Klopp og Jose Mourinho etter at Manchester City ble frikjent for brudd på reglene for finansielt fair play. City-manageren mener at frifinnelsen gjorde gårsdagen til en god dag for fotballen, og hevder at Liverpool, Manchester United og Arsenal ikke liker at City er blitt en del av fotballeliten.

Jürgen Klopp beskrev Citys frifinnelse som en svart dag for fotballen, og Jose Mourinho kalte avgjørelsen til idrettens voldgiftsrett for en skam.

– Når det gjelder avgjørelsen, så er den en skam. Dersom Manchester City var uskyldige, hvorfor ble de da straffet med en bot. Dersom du er uskyldig blir du ikke straffet, og dersom du er skyldig bør du bli utestengt. Så denne avgjørelsen er en skam. Den er en katastrofe. Dersom du er uskyldig må du ikke betale noen bot, lød de harde ordene fra Mourinho.

– Jeg sier ikke at Manchester City er skyldige. Jeg sier at dersom de er uskyldige, så skal de ikke betale noen bot. Da skal du ikke straffes, og ikke måtte betale ett eneste pund engang. 

– Jeg vet at penger er en smal sak for dem, men dette er en prinsippsak. Hvorfor må du betale 8-9 millioner pund dersom du er uskyldig?

– Dersom de ikke er skyldige er avgjørelsen en skam. Dersom de er skyldige er avgjørelsen også en skam. Dersom de var skyldige bør de utestenges fra turneringen. 

– Jeg kritiserer ikke Manchester City. Jeg aner ikke om de er skyldige eller ei. Jeg kritiserer avgjørelsen.

Mourinho fikk også spørsmål om fremtiden til finansielt fair play. 

– Nå snakker vi om Manchester City. Tidligere har andre klubber vært i lignende situasjoner, og dere vet hvordan det gikk. Jeg mener det er bedre å åpne portene til sirkuset, og la alle kose seg. De kan komme inn gratis, og komme å gå som de vil, og gjøre hva de har lyst til, lyder den kryptiske kommentaren fra Tottenham-manageren.

EN MANN MED MENINGER: Jose Mourinho har uttalt seg om Manchester Citys frifinnelse i CAS.

EN MANN MED MENINGER: Jose Mourinho har uttalt seg om Manchester Citys frifinnelse i CAS.

Har skadet klubbens omdømme

Pep Guardiola ble i dag konfrontert med Tottenham-managerens kommentar.

– Jose og andre managere bør vite at vår klubbs rykte ble skadet som en følge av dette, og vi fortjener en unnskyldning, lød responsen fra City-manageren.

– Dersom vi hadde gjort noe galt ville vi ha akseptert avgjørelsene til UEFA og CAS. Vi forventer ikke at Liverpool, Tottenham, Arsenal, Chelsea og Wolves med flere skal forsvare oss. Vi kan forsvare oss selv. Vi har rett til å forsvare oss selv, og vi mener vi har gjort alt etter boka.

– Tre uavhengige CAS-dommere slo dette fast. Det var en god dag for fotballen, da vi følger de samme reglene som alle klubbene i Europa, sa Guardiola.

City-manageren er forbannet over at klubbens rykte har fått seg en trøkk.

– Vi ble skadelidende. Folk sa vi jukset, og løy om dette mange ganger. Ingen trodde vi var uskyldige. Det hadde vært hyggelig om denne forfølgelsen av oss sluttet nå, men jeg tror ikke det vil skje. Det har skjedd mange ganger de siste årene at folk har hvisket og tisket om vår klubb. Jeg håper det blir slutt på dette nå.

– Liverpool, United og spesielt Arsenal liker ikke at vi er med i eliten. Men vi fortjener å være med i dette selskapet. Vi fortjener å bli sterkere år etter år. Det er noen utrolige folk som jobber for å gjøre denne klubben sterkere, år etter år. Det er utrolige mennesker som jobber for å gjøre denne klubben bedre, og våre fans stolte. Vi trenger ikke å be om lov for å få være med i dette selskapet.

– Dersom noen har noe å utsette på det vi gjør kan de banke på døra og snakke med formannen og vår daglige leder, istedet for å hviske i korridorene. Vi kommer til å fortsette med det vi gjør. Det er sju-åtte klubber som gjør det samme.

Den siste kommentaren var myntet på et brev som Liverpool, Tottenham, Manchester United, Arsenal, Wolves, Leicester, Burnley og Chelsea sendte til CAS i mars, der de ba om at ankesaken kom opp før neste sesong.

Guardiola er også irritert på La Liga-president Javier Tebas, som mente at CAS ikke lenger var en høvelig domstol til å ta stilling til straffer ilagt av UEFA.

– Denne fyren, Herr Tebas, må være misunnelig på engelsk fotball. Neste gang skal jeg spørre ham hvilken rettsinstans vi skal henvende oss til. Han bør heller bekymre seg for La Liga og fokusere på den spanske serien. Det er normalt at slike folk er fornøyde når en straff passer dem. Det har skjedd mange ganger i Spania. Men når det går mot dem, får pipen en annen tone. Vi vil spille i Champions League neste sesong, Herr Tebas, fordi vi har gjort ting skikkelig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]