Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse– Jeg er glad for at City kan spille Champions League, men jeg synes ikke det var en god dag for fotballen

Jürgen kom med siste nytt før onsdagens kamp.

14. jul 2020 kl 13.02 Arild Skjæveland

Allerede på onsdag er det kamp igjen, når Liverpool skal til London for å møte Arsenal på Emirates Stadium.

Jürgen Klopp har holdt sin pressekonferanse. Du kan se den direkte i videovinduet over, eller les hva manageren sa under.

Hilsenen fra Akinfenwa

– Han er invitert til paraden! Jeg så videoen tidligere da han satt på et lagmøte i Liverpool-drakt. Jeg synes det var veldig morsomt. Han svarte på videoen. Det var fint - han er åpenbart veldig glad.

Om Manchester City som slipper utestengelse

– Personlig er jeg glad for at City kan spille Champions League neste sesong. Tenker jeg på ligaen og at City skal spille 10-12 færre kamper ser jeg ikke at noen lag har mulighet. Bortsett fra det ønsker jeg ikke noen noe vondt. Jeg er glad for at City kan spille Champions League, men jeg synes ikke det var en god dag for fotball.

– Jeg er fra Tyskland og er utdannet innen et helt annet system. Jeg synes FFP er en god idé som beskytter klubbene og turneringene, men det er ikke opp til meg. Jeg synes bare at vi skal holde oss til reglene for FFP. Jeg håper at FFP blir værende - det er bra for fotballen.

– Dersom de rikeste klubbene og landene kan gjøre som de vil, så gjør det ting vanskelig. Det vil lede til en superliga, og vil avhenge av hvem som eier klubbene heller enn hvem de er.

Om Arsenal under Arteta

– Mikel er en del av en veldig spennende ny generasjon av managere. De er veldig spennende å se på. Du kan se idéene, og innflytelsen fra Pep. Mikel vil ha hatt de samme idéene når han var spiller. Arsenal har en veldig spennende stall.

Siste nytt på skadefronten

James Milner ser ut til å bli klar neste uke.

– Den siste informasjonen jeg har fått er at han kan ganske sikkert kommer til å bli klar mot Chelsea. Ingen har fortalt meg at han vil bli klar for i morgen. Han har ikke trent, men vil bli klar mot Chelsea.

– Ellers er det ikke noen nye skader. Vi har samme stall som mot Burnley.

Salah skal spille sin 150. kamp for Liverpool

– Det er 50 kamper per sesong, og det er utrolig. Jeg var veldig positiv da det var klart at vi hadde kjøpt ham.

– Angrepstrioen har fungert på en måte vi ikke kunne ha forventet. De har scoret 250 mål til sammen. Det var en god dag for Liverpool og en god dag for Mo da han signerte.

Dejan Lovrens fremtid

– Han har spilt 15 kamper denne sesongen men har hatt et par skader. Han er alltid en veldig viktig del av stallen. Det er ikke noe problem. Vi har fire midtstoppere og bruker vanligvis to av dem, men har alltid trengt fire. Han spilte i Champions League-finalen og flere store kamper. En veldig viktig spiller.

– Dejan har alltid vært på laget, nær laget eller utilgjengelig. Det er ikke noe å si om kontraktssituasjonen, for det er ikke noe å diskutere offentlig. Situasjonen er klar: Han er en Liverpool-spiller, og vi trenger ham.

Mulige fremtidige managere

Klopp fikk spørsmål om ledertyper i sin egen stall, og om noen kan bli manager etter karrieren.

– Det er flere med det talentet, og vi har mange ledere, men flere er for unge til å bestemme seg for det nå. Du må ha ønsket om å bli manager. Dersom du er klar for å lære det, så er det ikke som å være rakettforsker. Du må være klar for å jobbe hardt. Noen spillere har fått nok av fotball når de gir seg.

Bare målene manglet mot Burnley

– I en Premier League-kamp er det så krevende, så det å gjøre endringer hver tredje dag er vanskelig. Det er stor konkurranse, for motstanderne våre har alt å spille for. Vi vil kjenne det, og det er bra for utviklingen vår. Vi må sørge for at vi er klare, og det har guttene vist meg.

– Jeg var veldig fornøyd med Burnley-kampen, men vi scoret bare ikke målene. Innstillingen og lidenskapen er det vi må vise.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]