Dette blir sesongens tredje møte med Arsenal. Til nå har vi sett 14 mål på 180 minutter

Liverpool har aldri tapt mot Arsenal under Jürgen Klopp. I oppgjørene mellom lagene har det blitt scoret ekstremt mange mål.

14. jul 2020 kl 09.54 Arild Skjæveland

Onsdag kveld skal Jürgen Klopp lede Liverpool mot Arsenal for tiende gang.

Han har så langt aldri tapt en kamp mot The Gunners som Liverpool-sjef – men tapte tre ganger mot London-klubben da han ledet Borussia Dortmund i Champions League.

Men det er først og fremst på Anfield at poengene har kommet. LFC har vunnet fire av fem ligakamper hjemme mot Arsenal de siste fem sesongene - men har kun vunnet én av fire på bortebane. Det var 4-3 seieren i 2016/17, da Sadio Mané gjorde sin fantastiske debut.

Tredje møte denne sesongen

Dette blir det tredje møtet mellom lagene denne sesongen. Ligakampen på Anfield var allerede i tredje serierunde, og var en kamp de helrøde dominerte voldsomt. Det endte 3-1, etter scoring av Joel Matip og to av Mohamed Salah - som hadde et voldsomt tak på David Luiz i den kampen. Den brasilianske stopperen er fortsatt i Arsenals midtforsvar, selv om de har byttet manager fra Unai Emery til Mikel Arteta siden den kampen.

I slutten av desember gjestet Arsenal igjen Anfield - denne gang i ligacupen, når begge lag gjorde store forandringer på laget. All rotasjonen gjorde det på ingen måte til et kjedelig oppgjør.

Arsenal så ut til å ta seg videre til kvartfinalen etter at Joe Willock gitt gjestene ledelsen 5-4 – men fire minutter på overtid dukket Divock Origi opp og utlignet. Med 5-5 skulle det avgjøres på straffer. Dani Ceballos brente Arsenals fjerde straffespark - og Curtis Jones fikk æren av å avgjøre da han satte inn Liverpools femte.

Ekstremt mange mål

Det er ikke bare denne sesongen det har vært målrikt mellom de to lagene. Akkurat mål har vært en garanti i alle Liverpool-kamper der Klopp har ledet de helrøde mot Arsenal.

På ni kamper har det blitt scoret 49 (!) mål. Det gir et snitt på 5,4 mål i hver kamp. Kun én gang har det blitt scoret færre enn tre mål. Det var da lagene møttes på Emirates Stadium i 2018/19-sesongen, og det endte 1-1 i en kamp der James Milner hadde gitt de helrøde ledelsen.