– Jeg klør meg fortsatt i hodet over at jeg ikke fikk straffespark

Andy Robertson er ingen fan av VAR-praksisen i Premier League.

13. jul 2020 kl 20.49 Einar Kvande

Liverpool-forsvarer Andy Robertson synes VAR brukes feil i Premier League, og etter at en rekke feilaktige dommeravgjørelser ikke er blitt omgjort av VAR i løpet av den siste uken tar 26-åringen bladet fra munnen.

Venstrebacken klør seg fortsatt i hodet over at han ikke fikk straffespark i sluttfasen av 1-1 kampen mot Burnley på lørdag, da han ble felt av Johann Berg Gudmundsson. Men skotten poengterer at det ikke er den eneste avgjørelsen som VAR ikke har grepet tak i den siste tiden.

Tottenham ble snytt for straffespark i første omgang mot Bournemouth, mens Manchester United fikk et feilaktig idømt straffespark mot Aston Villa uten at VAR-dommeren grep inn. Dette har satt sinnene i kok både på øyriket og her hjemme på berget.

– I løpet av den siste uken har jeg sett fire eller fem avgjørelser som jeg mener burde ha gått den andre veien, og jeg tror mange andre fotballfolk også mener de burde ha gått den andre veien, sier Robertson til Sky Sports.

– Jeg tror dommerne stoler på VAR, men VAR gjør ikke om noen avgjørelser, og dermed havner vi spillere mellom barken og veden. Jeg ville ha foretrukket å ikke hatt VAR, og bare latt dommeren avgjøre det. Dersom dommeren tar avgjørelsen, så aksepterer du at han har sett situasjonen annerledes. Men faktum er at vi har omtrent 40 kameraer, og 40 forskjellige vinkler, og da bør de få til å ta korrekte avgjørelser.

Angrer kjeftingen på dommeren

Om straffesparket han ikke fikk mot Burnley, er Robertson klokkerklar:

– Jeg mener fortsatt avgjørelsen var feil. Jeg har selvsagt sett opptakene, og jeg burde ikke ha tydd til slik språkbruk, men vi er i kampmodus og følelsene er sterke. Jeg snakket med dommeren og assistentdommerne i tunnelen etterpå, og han forklarte det han mente han hadde sett. Jeg respekterte det. Ikke alle dommere gjør det, så det skal han ha honnør for. Men jeg mener fortsatt han gjorde en feil, og at jeg skulle hatt straffespark.

– Det var situasjoner som dette vi trodde VAR ble innført for å håndtere. Jeg klør meg fortsatt i hodet over at jeg ikke fikk straffespark.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]