Tre ganger Liverpool-spillere har slengt med leppa mot dommeren

Det er ikke alltid spillerne har klart å holde hodet kaldt i møte med urettferdige dommeravgjørelser.

At Liverpools spillere var skuffet etter å bare ha klart uavgjort mot Burnley på Anfield lørdag er det ingen tvil om. TV-kameraene fanget både Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson som skjelte ut dommerteamet etter kampen da de følte seg snytt for et straffespark mot slutten av kampen.

Det er ikke første gang Liverpools spillere har mistet hodet i møte med det de har opplevd som urettferdige dommeravgjørelser. Vi har tatt en titt på tidligere hendelser.

Ryan Babels photoshopping

Ryan Babel var blant pionerene på Twitter. Svært få profesjonelle spillere brukte mikrobloggingtjenesten så aktivt som Liverpools nederlandske spiss gjorde for ti år siden.

I et intervju med Rory Smith i New York Times nylig, innrømmet Babel at han gjorde noen tabber på Twitter i de tidlige dagene, tabber han ikke ville gjentatt ti år senere. Han nevner ikke denne hendelsen spesifikt, men den må definitivt gå under tabbe-paraplyen.

King Kenny stjal overskriftene på forhånd da han returnerte som manager for de røde før FA-Cup-møtet med Manchester United på Old Trafford i januar 2011. Men det var Babel og dommer Webb de fleste pratet om etter at 1-0-tapet var et faktum. Babel var mildt sagt misfornøyd med Webbs avgjørelser den dagen, hvor han ga United et straffespark etter bare to minutters spill og sendte Steven Gerrard i dusjen etter bare en halvtime.

2011: Babel i aksjon mot Rio Ferdinand i kampen han senere ble bøtelagt for.

2011: Babel i aksjon mot Rio Ferdinand i kampen han senere ble bøtelagt for.

Samme kveld tok Babel opp telefonen og logget inn på Twitter. Der skrev han følgende: «Og de kaller han en av de beste dommerne? For en spøk», sammen med et photoshoppet bilde av Howard Webb i Manchester United-drakt.

Babel var kjapt ute med å unnskylde seg og slette meldingen, men ble idømt en bot på 10 000 pund.

Mascheranos utvisning

Det pleier å gå hett for seg når de to erkerivalene Liverpool og Manchester United barker sammen, og det var ampert utpå Old Trafford-matta i mars 2008. Ti minutter inn i kampen hoppet Javier Mascherano inn i en sen takling på Paul Scholes og dommer Steve Bennett viste det gule kortet. Argentineren kokte over. Man trengte ikke være kvalifisert leppeleser for å skjønne hva han ropte med Bennett. «Fuck off, fuck off». De neste fem minuttene fortsatte han å rope på Bennett, og veivet sarkastisk med imaginære kort hver gang en United-spiller felte en Liverpool-spiller.

20 minutter senere gikk det opp for Mascheranos medspillere at han må passe seg, og nærmet seg tidlig marsjorden. Også Benitez ropte fra sidelinjen og tryglet midtbanespilleren om å roe seg ned.

Men så fikk Torres et gult kort, og Mascherano sprintet bort for å konfrontere Bennett. Dett var dett, og Mascherano så rødt. Han var så illsint at Benitez måtte holde han fast for å roe han ned før han forsvant ned tunnelen.

Hendersons hevn

Liverpool og Chelsea møttes i ligacupens tredje runde på Anfield i september 2018. Det var de røde som tok ledelsen med en akrobatisk Sturridge-scoring etter en times spill, men Chelsea svarte to ganger. Da kampen ebbet ut ble Liverpools spillere mer og mer desperate, samtidig som Chelsea ville hale ut tiden.

Henderson felte Eden Hazard to ganger innenfor to minutter og ble straffet med gult kort. Da tente han på alle plugger. Kapteinen anklaget Hazard og kalte han for en skuespiller, mens han rettet enda giftigere skyts mot dommer Kevin Friend.

«You should be in the Championship, you’re fucking shite.»

Men det er ikke alle som slenger med leppa til dommere eller lærere.

Oppførte seg mot tidligere lærer

En spiller som valgte å ikke ta til motmæle da han ble utvist, var James Milner. Milner felte Wilfried Zaha i det 89. minuttet av kampen mot Crystal Palace på Anfield i januar 2019. Milner hadde allerede et gult kort og en advarsel i lomma, og skjønte at Jon Moss trakk det gule kortet. Og kanskje var det ikke så rart at han ikke trengte å se på Moss sin hånd engang, da de to har godt kjennskap til hverandre fra før.

Jon Moss var nemlig James Milners gymlærer da Milner og Moss var tilknyttet Westbrook Primary School i Yorkshire.