Liverpool kunne ikke kjøpt en spiller som Sepp van den Berg denne sommeren

Nye regler blir innført etter at Storbritannia når forlater EU.

13. jul 2020 kl 13.43 Arild Skjæveland

Storbritannia forlater EU, og er nå i en mellomfase ut 2020. Samtidig jobbes det med å få på plass et nytt regelverk innenfor fotballen.

Det engelske fotballforbundet (FA) og Premier League skal være nær enighet om regelen for hjemlige spillere etter Brexit, når ting vil forandre seg med utenlandsk arbeidskraft. FA har i årevis ønsket å se flere engelske spillere for topplagene, og har hatt et ønske om å øke kravet om antall hjemlige spillere fra åtte til 12 spillere.

Ifølge David Ornstein i The Athletic kommer tallet til å bli stående på åtte - slik at klubbene fortsatt kan ha 17 utenlandske spillere i sine 25-mannstropper.

Det gjenstår fortsatt å få på plass regler og kriterier for hvilke nyinnkjøpte spillere som skal få arbeidstillatelse. Trolig vil det bli innført et poengsystem som tar hensyn til landskamper og hvilken liga spilleren kommer fra.

Kunne ikke kjøpt Sepp van den Berg

I fjor sommer kjøpte Liverpool den unge midtstopperen Sepp van den Berg fra PEC Zwolle.

Det er en handel som ikke kunne blitt gjort nå som Storbritannia forlater EU. Mens de fortsatt var en del av EU, kunne engelske klubber hente spillere over 16 år som hadde et EU-pass. Van den Berg var 17 år da han kom til Liverpool.

Nå kan ikke lenger engelske klubber hente unggutter fra Europa som er under 18 år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]