Valgte Liverpool framfor Bayern München

Sepp van den Berg trekker frem Jürgen Klopp som en av hovedårsakene til at ungguttene trives i klubben.

9. feb 2020 kl 15.08 Kenneth Baraas

Stoppertalentet imponerte mot Shrewsbury, styrte den bakre rekka og satte seg i respekt med godt duellspill mot robuste League One-spillere. 

Nederlenderen var en populær mann forrige sommer, og fikk tilbud fra både Bayern München og sin egen favorittklubb fra barndommen. 

– Jeg hadde muligheten til å gå til Bayern München, PSV Eindhoven eller Liverpool, forteller Van den Berg til The Mirror.

– Jeg var overlykkelig over at så store klubber ønsket å signere meg, og jeg tenkte at PSV Eindhoven var er strålende valg for meg siden jeg har vært en fan fra ung alder. 

– Men med en gang Liverpool kom på banen, så visste jeg hvor jeg skulle dra. Det er vanskelig å beskrive følelsene jeg har for klubben, det er en så stor klubb, men samtidig får man en familiefølelse. Den varmen du føler som ung spiller er virkelig spesiell. 

– I andre klubber er det vanlig med «God morgen» og et håndtrykk når du kommer om morgenen, men her får du en klem av manageren! Jürgen Klopp gir deg en klem, og det er de små tingene som gjør at alle ungguttene føler seg verdsatt her i klubben. Den varmen gir oss håp om at vi er på veien til førstelaget. 

– Så takk til Klopps tilbud og at han la merke til meg. Nå spiller jeg mot de beste angrepspillerne i verden flere ganger i uka. 

Lang vei å gå

Van den Berg innrømmer at troppen er stolt av prestasjonen i FA-cupen og at det drømmes stort på akademiet. 

– Det er så mye talent i den aldersgruppen jeg er i. Jeg vil ikke si at jeg nå har kommet på det øverste nivået, fordi alle sammen har fremdeles en lang vei å gå. 

– Gjennomsnittsalderen vår mot Shrewsbury var 19 år. Vi er veldig stolte av det vi presterte den kvelden, og vi har snakket masse om det i ettertid. 

– Hovedtemaet i samtalene er at vi alle en dag vil være på førstelaget sammen, innrømmer Van den Berg. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]