Kveldens Premier League oppsummert:Straffebom i Leicester, Harry Kane tilbake

Runde 31 startet i kveld med to tette kamper. Brighton fortsatte den sterke trenden og Mourinho fikk endelig se Harry Kane tilbake i målprotokollen.

23. jun 2020 kl 23.18 Øystein Tronstad

Runden startet på King Power Stadium og Brendan Rodgers gjorde tre bytter etter 1-1 mot Watford. Albrighton, Tielemans, Barnes ble henvist til benken til fordel for Gray, Mendy og Ihenacho. Graham Potter er også kjent for å endre mye og han gjorde fire forandringer fra den sterke Arsenal-seieren.

En tam fotballkamp fikk sitt høydepunkt alt etter 13 minutter da en duell mellom de to ungguttene James Justin og Aaron Connolly førte til straffespark. Etter en VAR-sjekk ble den stående.

Neal Maupay, som avgjorde fem minutter på overtid mot Arsenal, gikk frem men forsøket var svakt og Kasper Schmeichel holdt den i fast grep. Dansken reddet også straffe mot Brighton i mars 2018.

Torsdag møtes Chelsea og Manchester City. Kveldens resultatet gjør at Leicester taper terreng til 2.-plassen og samtidig får Chelsea helt opp i ryggen om London-laget skulle slå City. For Brighton sin del så er man seks poeng over streken.

DEN STORE DANSKEN: Godt nede og holder uten for store problemer for 33-åringen

I London var det derby hvor Tottenham fortsatt jager Europa og West Ham ligger i sumpa.

Det var en offensivt innstilt Mourinho som gjorde tre endringer fra Manchester United-kampen og sendte Harry Kane ut på topp med Moura, Alli og Son bak, støttet av Sissoko og Lo Celso. Spesielt sistnevnte hadde en bra opptreden.

Like før pause jublet Son for en flott scoring, men han var minimalt i offside da VAR sjekket.

Så mye/lite var det snakk om:

Halvveis i andre omgang tok Tottenham ledelsen etter en corner hvor nykommer Tomáš Souček satte ballen i eget nett. VAR måtte ha en sjekk her også men denne gangen var det fordel Mourinhos menn.

West Ham forsøkte å løfte seg men de var tydelig slitne og hadde en dag mindre hvile enn Spurs. Etter 82 minutter bryter Tottenham.

Lamela setter fart, gir til Son også er det endelig klart for Harry Kane i sin Premier League-kamp nummer 200, mål nummer 137, 2-0.

Av aktive spillere er det kun Sergio Agüero som har flere Premier League-mål gjennom historien.

Etter kampen var det en smilende Mourinho med latteren klar som møtte media.

– Det var vanskelig, David Moyes er en bra trener og han organiserte laget sitt bra. Til deres forsvar så skal jeg si at de hadde en dag mindre hvile enn oss og det betyr noe disse dager.

THE HAPPY ONE: Etter kamp kom det flere smil fra Mourinho som var blid og spøkte med media.

57-åringen var lettet over at de verste skadeproblemene fra 2020 er over med flere nøkkelspillere tilbake.

– Når vi har alle tilgjengelige så har vi en sterk stall. Jeg kan spille Bergwijn og Lamela når vi må score, jeg kan spille Winks når vi må kontrollere kampen.

Seieren var fortjent og Spurs er kun et poeng bak Wolverhampton og Manchester United. David Moyes, som er inne i sin andre periode i West Ham, har kun tatt 8 poeng på 12 kamper og snart venter et nytt London-derby mot Chelsea 1. juli.