Manchester-dommer dømmer City-Liverpool

Kontroversielt dommervalg til storkampen men Liverpool har god statistikk under Taylor.

23. jun 2020 kl 16.58 Øystein Tronstad

At Anthony Taylor er et kontroversielt valg med røde øyne bygger på at 41-åringen er født litt under en times kjøretur fra Etihad, i tillegg til noen dommeravgjørelser som Liverpools fans vil ha i bakhodet.

Ferskt i minnet er fjorårets møte da Anthony Taylor i første omgang kun ga City-kaptein Vincent Kompany gult kort etter en skrekkelig takling på Mohamed Salah.

Leroy Sané ble senere matchvinner etter at Firmino hadde utlignet Agüeros åpningsmål. Resultatet førte til at Manchester City hadde heng på Liverpool og senere vant ligaen med ett fattig poeng.

Klopp sa etter kampen:
– Jeg liker Vincent Kompany godt men hvordan i huleste går det an at det ikke er rødt? Han er siste mann og går inn. Treffer han Mo mer er han ute for sesongen.

Samme sesong vil røde supportere huske hvordan Anthony Taylor taklet Georginio Wijnaldum og sendte ballen til West Hams Michail Antonio. Han fant Marko Arnautovic som avsluttet like utenfor buret til Allison.

Den gang måtte Jürgen Klopp le av det hele.

Liverpool har likevel en solid statistikk når Taylor blåser i fløyta. I Premier League har det blitt kun to tap på de 20 siste oppgjørene med Taylor, 0-1 borte mot Chelsea i mai 2018 i tillegg til den omtalte City-kampen.

I alt så har Taylor styrt 38 oppgjør og de røde har bare tapt seks av dem. Etter det kontroversielle oppgjøret på Etihad i 2019 har Jürgen Klopp vunnet fem av fem med Taylor som kampleder.

Manchester City - Liverpool spilles 21:15 torsdag 2. juli.

Til kampen får Anthony Taylor med seg Gary Beswick, Adam Nunn og fjerdedommer blir Mike Dean. VAR for kvelden vil være Stuart Attwell med Stephen Child som hans assistent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]