Manchester City med formell klage på dommer Michael Oliver etter tapet på Anfield

De lyseblå skal ha påpekt det de mente var tre feilaktige avgjørelser til dommersjefen.

13. nov 2019 kl 21.17 Torbjørn Flatin

Ifølge The Times skal Manchester City ha sendt et brev til dommersjef Mike Riley kort tid etter at de lyseblå tapte 3-1 mot Liverpool på Anfield.

Begrunnelsen skal ha vært for «å sette søkelyset på inkonsekvens dømming vedrørende nøkkelavgjørelser i kampen mot Liverpool», ifølge The Times.

Tre feilavgjørelser, ifølge City

Det skal spesielt ha blitt påpekt tre avgjørelser, som alle gikk i disfavør av bortelaget.

Det første var, ikke overraskende, da ballen gikk i armen til Trent Alexander-Arnold, riktignok etter at Bernardo Silva nærmest hadde bokset den dit. Ved bruk av VAR skal imidlertid kun straffesituasjoner og ikke frispark vurderes, noe som ble gjort etter at Liverpool sekunder etter scoret ved Fabinho i andre enden av banen. VAR besluttet at den riktige avgjørelsen var mål til de røde.

City mente også at det skulle vært et straffespark da Raheem Sterling gikk overende i en duell med Sadio Mané.

Den tredje hendelsen var nok en hands situasjon, som fikk manager Pep Guardiola til å fekte vilt ved sidelinjen og hvor han tydelig viste to fingre som tegn på at han mente hans lag for andre gang skulle hatt straffespark etter at Alexander-Arnold handset.

Konstruktive samtaler

Etter kampen gikk Pep Guardiola bort til dommer Michael Oliver og med et håndtrykk sa «thank you so much». De fleste vil nok ha oppfattet det som sarkastisk, noe City-manageren etterpå benektet.

I intervjuer etterpå hvor Guardiola ble spurt om dommeravgjørelser svarte han nesten konstant med «spør Mike Riley».

Det har Manchester City nå gjort, og ifølge The Times skal dommersjef og klubb hatt «konstruktive samtaler» i etterkant.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]