Hva navnerettighetene til Anfield nå er verdt

Verdien på Liverpool har blitt mangedoblet siden FSG kjøpte klubben, og prisen for mulige sponsorer øker også.

13. nov 2019 kl 18.18 Torbjørn Flatin

Velrennomerte Forbes mente for noen måneder siden at Liverpool nå var verdt rundt 1.7 billion pund, eller nesten seks ganger så mye som de 300 millioner pund som klubbens nåværende eiere betalte for drøyt ni år siden.

Trolig er beløpet nå vesentlig høyere med Liverpool Football Club som regjerende mestere i Champions League.

Klubbens verdi er mangedoblet

Daværende New England Sports Ventures (NESV) gjorde et kupp da de høsten 2010 betalte gjelden på 217 millioner pund, og la ytterligere 83 millioner på bordet for et LFC som var nærme administrasjon under det katastrofale regimet til Tom Hicks og George Gillett.

Nå hetende Fenway Sports Group (FSG), styrt av eier John W. Henry, skal ifølge Liverpool Echo ikke ha tatt ut penger av klubben, men vil opplagt kunne sitte igjen med en enorm profitt dersom de en dag skulle bestemme seg for å selge.

Vel fortjent vil mange si, etter at en hele tiden vellykket kommersiell drift etter hvert også har blitt fulgt opp av stadig mer sportslig suksess ikke minst takket være ansettelsen av Jürgen Klopp som manager.

Trolig ingen stadionsponsor

Blant mulige tiltak for å bringe inn kapital er å få inn en stadionsponsor, som ville erstatte navnet Anfield.

Finansrådgiverne Duff and Phelps i New York hevder i en rapport at estimatet for salg av navnerettighetene nå er 16.9 million pund årlig.

De tror imidlertid, til tross for at Liverpool har et enormt markedspotensial, at det er veldig lite trolig at stadion til de røde vil hete noe annet enn Anfield. De bringer Newcastle og St James’ Park som et eksempel, og hvor arenaen nå heter Sports Direct Arena.

Sports Direct er firmaet til eier Mike Ashley, en upopulær sådan, og som boikottes av Newcastle fans. Det vil uansett medføre en risk for en sponsor og forandre et navn på et historisk stadion og med en slik sentimental verdi for fansen som Anfield har

Har du innspill til journalisten?
[email protected]