Burnleys kaptein snakker ut: – Spillerne er flaue og opprørte

Et fly-banner stjal overskriftene da Manchester Citys knuste Burnley. Nå har klubbens kaptein sluppet en video hvor han omtaler hendelsen.

23. jun 2020 kl 18.31 Øystein Tronstad

– Vi vil ikke se noe sånt igjen, forhåpentligvis var dette siste gang, det burde være siste gang. Disse menneskene må lære om hvorfor vi gjør dette og hva det handler om, sier Burnleys kaptein Ben Mee i en video.

Midtstopperen, som raskt fordømte hendelsen etter at kampen var ferdigspilt, har nå kommet med en ny uttalelse gjennom Burnleys plattformer.

– Spillerne ble flaue. Det opprørte oss. Vi så opp mot himmelen mens vi skulle til å sparke i gang kampen. Det tok definitivt fokuset vekk fra jobben vi skulle gjøre.

Politiet har etterforsket saken men kommet frem til at ikke noe ulovlig har blitt begått. Burnley ønsker å utestenge de involverte på livstid.

I går, etter kampen som Mee omtalte som en tøff kveld, sa han:

– Det representerer ikke oss, ikke klubben vår eller spillerne, eller majoriteten av supporterne våre. Det er jeg sikker på. Det er en liten gruppe og jeg er opprørt over at det assosieres med vår klubb, min klubb! Vi fordømmer det.

Manager Sean Dyche sa:

– Jeg hørte et fly men visste ikke hva det handlet om før rett etter kampslutt da spillerne snakket om det. Uakseptabelt! Du vil ikke ha det koblet til byen vår og folkene, eller klubben. Jeg vet at klubben raskt var ute med en uttalelse, jeg har ikke fått lest den ennå men er sikker på at den sier det samme. Jeg kan bare unnskylde.

LIVES MATTER: Det mye omtalte banneret som fløy over stadion før oppgjøret mellom Manchester City og Burnley.

LIVES MATTER: Det mye omtalte banneret som fløy over stadion før oppgjøret mellom Manchester City og Burnley.

I ettermiddag har Burnley FC sluppet en ny uttalese «One Club For All» hvor klubbens eiere tar ordet. Der skriver de blant annet:

«Burnley Football Club er imot enhver form for for rasisme og diskriminering. Som ansvarlige i klubben så står vi klart og tydelig bak uttalelsen som fordømmer banneret som fløy over Etihad Stadium mandag kveld, og støtter ordene til klubbkaptein Ben Mee fullt og helt.»

Liverpool møter Burnley på hjemmebane 11. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]