Intensive engelsktimer, gåturer langs sjøen og The Beatles-musikkSlik har Minamino funnet selvtilliten i England

Liverpools japanske signering har brukt korona-pausen på å lære mer om den engelske kulturen.

23. jun 2020 kl 09.04 Jens Hapnes Rege

Det har vært en vanskelig og annerledes start for Takumi Minamino i Liverpool.

Det var ventet at japaneren kunne spille en rolle allerede denne sesongen etter overgangen tidlig i januar, grunnet hans fortid i det lignende Red Bull-systemet.

Før korona-pausen hadde det imidlertid bare blitt 330 minutter totalt i den røde drakta, og han hadde bare fått 77 minutter i Premier League før avbrekket. Det kunne virke som om 25-åringen slet med å finne sin plass i spillergruppa i det nye landet. 

Den enestående korona-pausen kunne ha gjort tilpasningsperioden enda lengre, men Minamino har brukt tiden på å finne seg til rette i Liverpool.

Produktiv korona-pause

Den japanske landslagsspilleren skal ha brukt fritiden sin i «lockdown»-perioden på å forbedre grepet på det engelske landslaget for å enklere kunne kommunisere med ansatte og spillere i klubben, skriver The Athletic.

Han skal også ha satt seg inn i kulturen i den nye hjembyen ved å høre på The Beatles musikk etter at lange gåturer langs den ikoniske vannkanten hadde ført 25-åringen til statuen av musikkgruppen. 

Matpakkene fra Liverpools ernæringssjef Mona Nemmer skal ha vært viktig i perioden, spesielt etter at hans favoritt-restaurant, japanske Etsu, ble tvunget til å stenge ned. 

Minaminos kjæreste Yurina Yanagi, en skuespiller og modell, deler tiden mellom England og hjemlandet. 

Økt selvsikkerhet

Siden Jürgen Klopps ventende mestre returnerte til treningsfeltet på Melwood forrige måned skal det ha vært noe annerledes med japaneren. 

Både manageren og lagkameratene har lagt merke til den økte selvtilliten på treningsfeltet, og Minamino skal allerede være mer integrert i spillergruppa etter avbrekket. 

SELVTILLIT: Minamino har briljert på treningsfeltet etter Korona-pausen.

SELVTILLIT: Minamino har briljert på treningsfeltet etter Korona-pausen.

– Å ja, det hjalp ham. Veldig mye, sa Klopp om pausens effekt på Minamino. Også James Milner har vært imponert av 25-åringen.

– Taki har sett fantastisk ut siden vi kom tilbake. Denne perioden kan ha hjulpet ham å finne seg til rette, og nå føler han at han har vært lengre i klubben enn han har. Det har gitt han ekstra tid til å bli vant med ting, skal visekapteinen ha sagt.

Nøkkelrolle

Minamino startet i Merseyside-derbyet, og gjorde sakene sine greit i omgangen han fikk. Han fikk vist frem sin intensive stil i det offensive presset, mens han flere ganger var nære å skape sjanser ved kombinasjonsspill nær 16-meteren. 

– Taki var god. Byttet i pausen hadde ingenting å gjøre med Takis prestasjon, forklarte Klopp etter kampen.

I FORM: Minamino imponerte i treningskampene, og kan få en nøkkelrolle på tampen av sesongen.

I FORM: Minamino imponerte i treningskampene, og kan få en nøkkelrolle på tampen av sesongen.

Det blir utvilsomt flere muligheter for Minamino på tampen av sesongen, og japaneren kan få en nøkkelrolle når Liverpool skal få ligatittelen over målstreken. 

Starter Minamino mot Crystal Palace onsdag kveld? Kampen starter 21.15 og sendes på TV 2 Sport Premium. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]