JANUARKJØP: Etter fem år i Østerrike ble Takumi Minamino plukket opp av Liverpool i januarvinduet.

– Han ser virkelig annerledes ut for tiden

Flere journalister tror at Jürgen Klopp vil rullere mer på laget når tittelen er i boks og Takumi Minamino er klar.

19. jun 2020 kl 16.31 Øystein Tronstad

Etter et halvt år som rød begynner Takumi Minamino å bli varm i den røde trøya. På dagens pressekonferanse uttalte Jürgen Klopp seg nærmere om januarsigneringen som foreløpig står med 322 minutter over syv kamper.

– Når nye spillere kommer inn så er det vanligvis sånn at du vi ikke bedømmer dem basert på de første to, tre, fire månedene. Men jeg skjønner at publikum gjør det og da må vi forklare hvorfor det ikke er sånn og alt rundt,
sier Klopp og legger til at den ekstra tiden nå har hjulpet kantspillere å finne seg til rette.

Han debuterte i FA-cupen mot Everton 5. januar og ligadebuterte mot Wolverhampton 23. januar 2020. Det var populært og har åpnet nye markeder og dører for de røde.

– Jo mer tid du har, uansett årsak, så er det til det bedre. Nå har vi hatt fire uker med trening og det er den lengste pre-season som jeg har hatt noen gang med Liverpool-laget samlet. At alle var her gjennom denne perioden utgjør en massiv forskjell, sier treneren som forteller at vanligvis så har hele laget rundt én uke sammen.


– Forrige sesong tror jeg ikke det var én uke heller da Sadio kom tilbake, for eksempel. Men nå hjelper det Minamino og ungguttene, Neco, Cutris, Harvey. Flere av de unge som Jake Cain og Leighton Clarkson har fått muligheten til å vise seg frem og lære av måten vi trener på og hvordan de andre spillerne opptrer.

Minamino ble lagt merke til i Champions League 2019 da Liverpool slo Red Bull Salzburg 4-3 hjemme og 2-0 borte. 25-åringen fra Osaka scoret og hadde én målgivende i oppgjøret på Anfield.

Nå nylig var han frisk i treningskampen mot Blackburn bak lukkede dører. Et fint mål og en målgivende ble beholdningen for spilleren som har nummer 18 på ryggen.

– Det har hjulpet han, 100 prosent, Taki ser virkelig annerledes ut for tiden, sammenlignet med de første ukene da han forsøke å gjøre alle fornøyde og gjøre alt som ble sagt. I tillegg til at det er et språk han ikke er 100 prosent komfortabel med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]

PersonvernerklæringVi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på sidenMer info