RB Salzburg-manager Jesse Marsch: – Liverpool fikk Minamino altfor billig

Takumi Minaminos gamlesjef har uttalt seg, og har stor tro på at han blir en suksess i Liverpool.

26. mai 2020 kl 17.39 Arild Skjæveland

1. januar ble Takumi Minamino Liverpool-spiller, da 7,25 millioner pund ble lagt på bordet og japanerens utkjøpsklausul ble betalt. 

Frem til Korona-pandemien satte fotballen på hold i mars, fikk han sju kamper for sin nye klubb.

Etter to svært underholdende kamper mot RB Salzburg i Champions League denne sesongen, vil Liverpool-supportere kjenne til manager Jesse Marsch. Amerikaneren mener de helrøde gjorde et kupp da de sikret seg Minamino.

– Det Liverpool har akkurat nå, er noen av de beste spillerne i verden i denne posisjonen. Taki er ung, og vil måtte tilpasse seg, sier Marsch i et ekslusivt intervju i Liverpool Echo-podcasten Blood Red

– Han er ikke en rent eksplosiv spiller på samme måte som Sadio Mané og Mohamed Salah. Han har de fysiske kvalitetene, men er en veldig intelligent fotballspiller. Det kan ta tid for at alle setter pris på kvalitetene hans, men det vil komme, sier han videre.

– Vi har sett det her. Evnen hans til å forstå taktiske systemer, evnen til å velge de riktige øyeblikkene i angrep, være godt foran mål. Alt er bra.

Holder fortsatt kontakten

Marsch holder fortsatt kontakten med sin tidligere spiller via tekstmeldinger.

– Han er litt stille, og er ikke den mest utadvendte, men han er en spiller av topp topp klasse. Han kommer inn tidlig og gjør jobben sin i gymmen. Han er utrolig vennlig med alle spillerne, og er godt likt. Han ser ting raskt, og beveger ballen raskt. Det gjør at det er moro å spille med ham, fordi han skjønner spillet.

– Han trives i Liverpool, og har snakket om at treningene har vært bra, og at lagkameratene har vært fine folk. Taki vil komme inn hver dag og gjøre alt som er mulig for å forbedre seg. Vi har tekstet og sjekket ulike ting. Jeg forteller ham at han må lære seg bedre engelsk, fordi jeg måtte lære meg så mye tysk. Nå er det hans tur å komme mer over på min side, sier Marsch.

– Han vet at ingenting vil komme gratis, men han er villig til å jobbe for alt. Slik er mentaliteten hans.

– De fikk ham for billig!

Det er bare én ting som irriterer Marsch. Det er overgangssummen på 7,25 millioner pund.

– Vi hørte ikke fra Liverpool før etter den første kampen på Anfield i oktober. Vi er klar over at Jürgen Klopp følger med på klubben vår og spillerne våre, og at mye av filosofien hans stemmer med måten vi spiller på, så det gir mening at han følger med på spillerne som kommer gjennom hos Leipzig og Salzburg, og spiller samme type fotball.

– Det som gjorde vondt med Taki, er at Liverpool fikk ham altfor, altfor, altfor billig. Men det er en del av å følge med på markedet og spillerkontrakter.

– Vi har alltid gjort det her, med speiderne og sportsdirektøren som gjør en fantastisk jobb, og har alltid klar den neste generasjonen av spillerne som kan ta det neste steget.

7 KAMPER: Så langt har Takumi Minamino spilt sju kamper for Liverpool.

7 KAMPER: Så langt har Takumi Minamino spilt sju kamper for Liverpool.

Marsch tror Minamino vil være best i rollen til Roberto Firmino.

– Han vil ikke være den beste i posisjonene til Salah og Sadio, for de er vant til veldig eksplosive kontringer. Jeg tror han kunne vært god i Roberto Firminos posisjon, der han møter ballen. Han er klar for å presse, men når han har ballen blir det en 10er-posisjon i oppbyggingen, der han kommer seg i boksen og kan score mål. Firmino er så god på det, men jeg tror at det er noe Taki også kan gjøre.

– Jeg tror han kan spille i 8er-posisjonen på midtbanen, med de to indreløperne der han er klar til å presse og plukke opp baller, og være med i oppbyggingen. Fordi han er så intelligent, tror jeg at Firminos posisjon eller indreløperrollen ved siden av den dype midtbanespilleren i systemet de spiller vil passe ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]