Premier League-spillere føler seg ignorert

Klubber og spillere ønsker svar fra ledelsen i ligaen.

26. mai 2020 kl 09.13 Kenneth Baraas

Onsdag møtes de 20 Premier League-klubbene for en avstemning for å gjenoppta trening med kroppskontakt. Det er forventet at denne neste fasen i «Project Restart» vil komme i gang på torsdag, hvis klubbene blir enige på onsdagens møte. 

I løpet av tirsdag vil Premier League avholde to møter - ett med Premier League-kapteinene og ett med managerne. 

Ønsker svar

Det skal være flere som er bekymret for å ta det neste steget i planen om å få i gang sesongen igjen, og mange føler at de ikke blir hørt av ledelsen i ligaen, ifølge The Times

Troy Deeney var tidlig ute og bekreftet at han ikke ville komme tilbake til trening, ettersom 31-åringen har en sønn med pusteproblemer. N´Golo Kanté, grunnet sin egen helsefrykt og -historikk, og flere Watford-spillere har heller ikke vært på treningsfeltet den siste tiden. 

Både klubber og spillere ønsker svar fra Premier League om hva som vil skje om flere av spillerne i troppen blir isolert grunnet koronaviruset, og om det er mulig å utsette kamper hvis flere er ute av spill samtidig. 

I går meldte The Telegraph at det kun er enkeltspillere som må i karantene dersom spilleren tester positivt for Covid-19, noe som skal stå skrevet i de siste retningslinjene fra regjeringen.

Dette er trolig noe spillerne og managerne vil bli informert om i dag, men det skal likevel være stor bekymring rundt en slik løsning ettersom spillere kan ha vært i kontakt med noen som har testet positivt.

Til tross for bekymringene skal det være flere og flere Premier League-kapteiner som innser at sesongen vil starte opp igjen uansett hva de måtte mene, melder Daily Mail.

Trenger tid

Flere av klubbene vil også ta opp temaet om at tidsskjemaet er for stramt, og at det ønskes mer tid til å forberede seg til en oppstart av sesongen. 12. juni var den datoen som først ble satt, men mye tyder på at 19. eller 26. juni er mer realistiske datoer. 

Dette er noe som vil diskuteres ytterligere på torsdagens møte. På samme møte vil det diskuteres rundt terminlisten og tilbakebetaling av TV-midler. 

Klubbenes viktigste spørsmål:

● Hva skjer med resten av troppen hvis en spiller tester positivt for koronaviruset?

● Hvor mye større er trusselen om viruset for «BAME»-spillere (spillere med minoritetsbakgrunn)?

● Hva er klubbenes juridiske ansvar hvis en spiller eller hans familiemedlem blir smittet som følge av trening, og alvorlige helseproblemer oppstår?

● Kan kamper utsettes hvis flere spillere fra en klubb tester positivt?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]