The Telegraph:Kun spillere som tester positivt må i isolasjon

Det vil ikke bli slik at hele Premier League-tropper må i karantene dersom en spiller tester positivt.

25. mai 2020 kl 21.08 Arild Skjæveland

Hva som vil skje dersom en Premier League-spiller tester positivt har vært et stort tema for debatt de siste månedene. Dersom det betyr at alle lagkamerater også må i karantene eller isolasjon, vil det nærmest være umulig at sesongen fullføres slik en håper på i «Project Restart».

Nå rapporterer The Telegraphs Jason Burt at det kun er enkeltspillere som må i karantene dersom spilleren tester positivt for Covid-19. Det skal stå i de siste retningslinjene fra regjeringen. 

Dermed har en fått bekreftelse på hva som vil skje, i en av de store utfordringene med at fotballklubbene igjen håper å komme i gang med treninger der spillerne er i nærkontakt.

Vil informeres tirsdag

Tirsdag er det nye møter med Premier League, managere, kapteiner og klubbleger, før det skal stemmes over i en avstemning av de 20 klubbene på onsdag.

Dersom klubbene aksepterer de nye retningslinjene, vil de kunne være tilbake i trening uten å måtte holde avstand fra og med torsdag. Først i mindre grupper, og på sikt sammen med hele laget.

Så langt har det blitt gjort 1744 tester i Premier League. Det har vært åtte positive tester, fra fem ulike klubber.

Etter de nye retningslinjene vil det være slik at en spiller som tester positivt skal isoleres i sju dager. Etter det skal han testes igjen av klubblegen. Dersom noen har vært i nærkontakt med spilleren, som en massør eller lignende, vil de også måtte isolere seg - men ikke hele troppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]