Avgjørende uke for Liverpool

De neste dagene kan mye bestemmes rundt hvordan resten av sesongen vil se ut.

25. mai 2020 kl 14.03 Kenneth Baraas

Denne uka kan forme planene for «Project Restart» i stor grad, og det vil avholdes flere viktige møter via konferansesamtaler. 

I forrige uke ble den første fasen satt i gang, der Premier League-spillerne kunne komme tilbake på treningsfeltet for å trene i grupper på fem og fem. 

Resultatet av forrige ukes koronatester var åtte positive svar av 1744 prøver, og nå skal Premier League være klare for å bevege seg over til det neste steget i sin plan for at sesongen skal starte igjen. 

Hektisk uke

Hovedfokuset denne uka vil være på oppstart av trening med full kroppskontakt, etter at regjeringen har gitt grønt lys, og Premier League har selv ansvaret for å trappe opp antall deltakere på treningen i et forsvarlig tempo - trolig vil antallet øke til 12 per gruppe.

Det er forventet at trening med kroppskontakt vil starte på torsdag, men det avhenger av hvordan klubbene stemmer på onsdagens møte, skriver Daily Mail.

Samme avis rapporterte mandag om at nøytrale stadioner igjen vil bli et tema på ukens møter. Premier League og regjeringen gikk bort fra kravet om nøytrale arenaer etter en kraftig klagestorm fra flere av klubbene, men nå skal det foreslås et kompromiss for å få fullført sesongen.

Det skal være høyrisiko-kampene som skaper hodebry angående sikkerheten, da det fryktes at supportere vil falle for fristelsen å oppsøke stadionene når det er mye som står på spill. Dette vil spesielt gjelde Liverpools to neste kamper, da den første er Merseyside-derby på Goodison Park og den andre mot Crystal Palace på Anfield kan være med å avgjøre ligaen til fordel de røde - hvis terminlisten står seg.

Flere problemstillinger

På samme møte, torsdag, vil det diskuteres rundt oppstartsdato av sesongen, terminlista og tilbakebetaling av TV-penger, samt hva som vil skje om sesongen må avsluttes før tiden.

De mest realistiske oppstartsdatoene skal være enten 19. eller 26. juni. Grunnet det forholdsvis lave antallet med positive tester, er Premier League også optimistiske angående å droppe den strenge karanterutinen med at lagene må oppholde seg på egne hoteller i en-to uker før sesongoppstart, ifølge The Times.

Slik ser ukeplanen ut:

Mandag

  • Spillere og ansatte starter med den tredje runden med koronatesting.

Tirsdag

  • Premier League har to møter - ett med spillere, ett med managere. Problemstillinger rundt «Project Restart» tas opp. 
  • Spillerne skal gjennom ytterligere blodprøver for å sjekke helsetilstanden. 

Onsdag

  • Premier League-møte: Avstemning om neste fase i Project Restart som innebærer trening med full kroppskontakt.

Torsdag

  • Første dag med trening i fase to, avhengig av utfallet på onsdagens møte.
  • Nytt møte: Avstemning om oppstartsdato av sesongen, terminliste og nedbetalingsplan til TV-selskapene. Diskusjon om kombinert løsning mellom hjemme- og bortebaner samt nøytrale stadioner, i tillegg til hva som vil skje om sesongen avsluttes.

Fredag

  • Ny runde med koronatester - kan også starte på torsdag.

Representanter fra Premier League vil gjennom hele uka besøke de ulike klubbene for å se at retningslinjene overholdes.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]