Premier League-sjefen om oppstart i juni:– Vi er så sikre som vi kan være

Foreløpig går det meste etter planen i «Project Restart».

22. mai 2020 kl 23.22 Kenneth Baraas

Denne uka var Liverpool-spillerne tilbake på Melwood som første steg i prosjektet om å gjenoppta Premier League-sesongen. 

Det har blitt bekreftet seks positive koronatester, etter at 748 spillere og ansatte ble testet i løpet av søndag og mandag. 

The Telegraph melder om at de neste testresultatene vil bli klare på lørdag ettersom en ny runde med testing har blitt utført over de to siste dagene. 

Optimist

Premier League-sjef Richard Masters er fornøyd med tingenes tilstand etter at første steg har startet opp. 

– Vi har tatt det første skrittet. Det er flott for alle, inkludert fansen, å se spillerne våre tilbake på treningsfeltet. Jeg merker et momentum og en positivitet, sier Masters til BBC

– Vi er så sikre som vi kan være på at vi kommer i gang igjen med kamper i juni.

Noen spillere har dog uttrykt sin skepsis til å komme tilbake på treningsfeltet. Watfords Troy Deeney var tidlig ute med å frykte for sikkerheten, spesielt med tanke på sin sønn med pusteproblemer. Han har også fått selskap av Chelseas N’Golo Kanté, som har sin egen helsefrykt, samt flere Watford-spillere. 

– Vi ville ikke tatt det første skrittet med å komme tilbake i trening hvis vi ikke var overbevist om at vi har skapt et veldig trygt miljø for spillerne, sier Masters videre. 

FØRSTE STEG: Spillerne er tilbake på Melwood og trener i små grupper.

FØRSTE STEG: Spillerne er tilbake på Melwood og trener i små grupper.

Planlegger for neste steg

Det er ventet at det vil stemmes over trening med kroppskontakt på et Premier League-møte neste uke. Dog er det ventet større motbør blant klubbene og spillerne enn hva som var tilfellet rundt det første steget, der samtlige stemte for å trene i grupper på fem. 

– Det er første trinn, og vi må være sikre på at vi har fullført prosessene før vi beveger oss over til trening med full kroppskontakt. 

– Vi har gjort alt vi kan for å komme tilbake til trening på en så trygg måte som mulig. 

– Vi mener det er trygt å komme tilbake. Vi må respektere spillernes beslutninger om å ikke komme tilbake til trening. Jeg ville følt meg komfortabel med å trene.

Kamper på Anfield?

Masters uttaler videre at det ønskes at kampene skal spilles på hjemme- og bortebane, så langt det lar seg gjøre, og legger til:

– Vi snakker med myndighetene om det. 

– Jeg tror vi kan appellere til fansen om å ikke samles utenfor fotballstadioner eller hjemme hos hverandre på måter som vil være i strid med regjeringens retningslinjer. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]