Neste uke vil Premier League i gang med full trening - men det er hindringer i veien

Premier League må være langt mer overbevisende når de skal ha møte neste onsdag.

22. mai 2020 kl 10.35 Arve Vassbotten

Premier League ønsker at klubbene kan starte opp med trening med full kontakt i slutten av neste uke. Ligaen står overfor langt vanskeligere utfordringer med å overbevise spillerne om at det er trygt nå, enn da trening i små grupper startet opp, skriver The Times.

For at Premier League skal kunne returnere i midten av juni, må de ta steget til normal trening så raskt som mulig for å gjøre spillerne kampklare.

Myndighetene har varslet at det kan komme retningslinjer i slutten av denne uken for å kunne starte opp med vanlig trening igjen for eliteutøvere, som Premier League så må tilpasse til fotball.

I gang på torsdag?

De vil så gå runden med spillere, managere og klubbene for å presentere opplegget. Premier League håper å få overtalt alle om å starte opp igjen på et møte neste onsdag, og at trening med full trening kan begynne torsdag.

Den tredje og siste fasen av «Project Restart» er å starte med kamper igjen.

Det er likevel ventet at det ikke er like lett å komme i gang med fase 2, som det ble med fase 1.

– Det vil kreve tid. Planen må være mye mer detaljert, og krever mer støtte fra spillerne. Det vil også uten tvil komme flere spørsmål fra spillerne, sier viseformann i Brighton, Paul Barber, til The Times.

Watford-kaptein Troy Deeney var tidlig ute med å frykte for sikkerheten, spesielt med tanke på sin sønn med pusteproblemer, og gjorde sine intensjoner klare allerede før resultatet av testene kom. Han har siden fått selskap av Chelseas N’Golo Kanté, som har sine egen helsefrykt, og flere Watford-spillere. 

Deeneys bekymring opptar flere

Watfords forsvarsspiller Adrian Mariappa har bekreftet at han er en av dem som har testet positivt på koronaviruset, i tillegg testet to ansatte i klubben positivt. 

Seks av 748 spillere og ansatte testet positivt da prøvesvarene kom tirsdag. De seks personene er fordelt over tre ulike klubber. Burnley var den første klubben som bekreftet at deres assistenttrener Ian Woan var den ene som hadde fått viruset.

– Det er fire ganger så store sjanse for at mørkhudede personer, asiater og de med blandet etnisitet skal få sykdommen, og de har dobbelt så stor sjanse for at det skal vare lenge. Er det noen ekstra sjekker? Nei, ok, jeg synes det burde vært adressert, sa Deeney som en viktig årsak til at han ikke ønsket å delta på trening.

Bekymringen til Deeney blir en utfordring Premier League må ha klare svar på hvordan skal håndteres når de nye planene om å myke opp legges fram til neste uke. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]