– Liverpool venter på prøvesvar før gruppetreningene begynner

Liverpool blant klubbene som kanskje ikke begynner å trene igjen tirsdag.

19. mai 2020 kl 08.56 Arve Vassbotten

På mandagens Premier League-møte stemte samtlige Premier League-klubber for å returnere til trening denne uka.

Allerede fra i dag, tirsdag, har klubbene lov til å komme i gang med trening igjen, men flere klubber må vente på svar fra korona-testene før de kan komme i gang. En av disse klubbene er Liverpool, ifølge The Athletic.

«Newcastle, Southampton, Sheffield United, Bournemouth, Leicester, West Ham, Burnley og Crystal Palace har alle intensjoner om å trene. Andre, som Arsenal, Liverpool og Manchester United, har planer om å komme i gang på onsdag siden de venter på testsvar som kommer i ettermiddag. Norwich venter fortsatt på spillere som skal komme til til England, så de kan vi forvente at er tilbake i trening seinere i uka», står det i artikkelen.

Tirsdag formiddag ble det publisert bilder i blant annet Daily Mail om spillere på vei inn på Melwood, men dette var for individuelle treninger. 

Testresultatene kommer samtidig

Alle klubbene i Premier League kommer til å ha tilsammen 40 spillere og folk i støtteapparatet på testlista to ganger i uka framover. 19 av 20 klubber har fått gjennomført sine tester nå, og svarene fra Hong Kong-firmaet Prenetics er ventet i 15-tiden på tirsdag.

Alle klubbene får sine resultater på samme tid, for at ingen skal få noen fordeler. Premier League vil på dette tidspunktet offentliggjøre hvor mange spillere som har testet positivt, men ikke hvem de er eller hvilke klubber de tilhører, skriver The Times

I tillegg til testene vil alle bli undersøkt daglig for feber og med helsespørsmål. Flere klubber gjorde dette også før pandemien kom.

Om noen spillere tester positivt, vil ikke det påvirke hele troppen, men spilleren må isolere seg i sju dager. Så langt er de ikke sagt noe om hvor mange positive tester i en klubb som må til for at laget ikke kan trene eller spille kamper for eksempel.

Når lagene returnerer til trening har de fleste klubber store nok treningsanlegg til at alle kan trene på samme tid, selv om det blir i mindre grupper, og det er forventet at flere av akademitrenerne blir med for å hjelpe til på førstelagene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]