Premier League holder fast ved 12. juni, men datoen kan endres fort

Richard Masters forteller hva som må til før klubbene tar neste steg mot oppstart av sesongen.

18. mai 2020 kl 19.16 Kenneth Baraas

I dag hadde Premier League-klubbene møte, der det ble enighet om å starte med fase 1 i «Project Restart». 

Det betyr at spillerne kan starte å trene i grupper på fem. Klubbene som har fullført sine tester for koronaviruset kan returnere til trening tirsdag ettermiddag. 

– Situasjonen i dag er at lagene kan starte trening i små grupper, sier Premier League-sjef Richard Masters, ifølge The Times

– Vi skal diskutere treninger med kroppskontakt i neste uke. 

– Når vi vet når slik trening kan starte, og vi har hatt ordentlige diskusjoner med klubbene om hvor mye som kreves for å komme til forventet fysisk nivå for sesongstart, da er vi i en posisjon der vi kan bekrefte datoen for når sesongen skal starte. 

– Så vi har ikke endret oppstartsdato, men vi må være fleksible. Vi ønsker ikke å flytte datoen kontinuerlig. Den er altså ikke endret, vi må være fleksible og erkjenne at vi er i en trinnvis prosess. 

Det tok Bundesliga nesten fem uker fra trening i små grupper til sesongstart, og en oppstartsdato i Premier League kan fort bli mellom 19. og 26. juni. 

– Vi har ennå ikke snakket med spillerne eller klubbene om trening med kroppskontakt, men vi regner med at vi kan diskutere det i løpet av 7-10 dager. 

– Det vil være nøyaktig samme prosess som med steg 1 som vi har innført nå. Vi vil snakke med spillere og ledere for å forklare dem hvordan trening med kroppskontakt skal utføres, og vi kan svare på eventuelle medisinske spørsmål de måtte ha.

Lite tyder på endring

Folkehelseinstituttet i England skal ha informert Premier League om at situasjonen med sosial distansering kan vare i lang tid. 

– De har gjort det veldig tydelig at den sosiale situasjonen ikke kommer til å endre seg i løpet av de neste seks til 12 månedene, sier Premier Leagues medisinske rådgiver Mark Gillett. 

– Uavhengig av tidsperioden vil vi se på retningslinjene på treningsanleggene og hvordan fotballspillere skal oppføre seg. 

Dette kan bety at de strenge retningslinjene på treningsanleggene kan vedvare i flere måneder for Premier League-spillerne, selv om de etter hvert vil starte med kroppskontakt på treningsfeltet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]