Problemene med Benitez startet allerede den dagen Bellamy signerte for klubben

Waliseren forteller om et vanskelig arbeidsforhold i Liverpool og kampen mot depresjon etter karrieren.

18. mai 2020 kl 17.20 Kenneth Baraas

Craig Bellamy ble ofte sett på som en urokråke i sin karriere, og golfslagene mot John Arne Riise i 2007 huskes spesielt godt. Men den tidligere Liverpool-spilleren mener at han fikk et stempel av Rafael Benitez allerede fra dag én i Anfield-klubben. 

– Jeg tror det største problemet jeg hadde med Rafa kom allerede den første dagen, sier Bellamy i et intervju med Jamie Carragher i Sky Sports.

– Jeg husker at jeg satt på kontoret hans, og vi skulle signere kontrakten. Da viste han meg et bilde der jeg ropte mot en annen spiller. Han spurte: «Hva er dette?»

– «Det er det du har kjøpt», avbryter en lattermild Carragher, før Bellamy fortsetter:

– Det var et normalt Craig Bellamy-bilde i en avis, men han sa: «Jeg vil ikke se dette. Jeg vil ikke ha dette. Dette er ikke hva jeg ønsker.»

– Jeg husker at jeg tenkte: «Herregud, dette kommer til å skape trøbbel, dette kommer til å bli vanskelig for meg.»

– Grunnen til at jeg signerte var fordi det var Liverpool, men jeg visste at han ikke var den rette manageren for meg. Jeg visste det, men jeg måtte signere siden det var Liverpool, sier Bellamy videre. 

– Det var også en vanskelig periode på treningsfeltet. Defensivt var det brilliant, organiseringen var fantastisk. Men for angriperne, for de kreative spillerne… 

– Han forsøkte å veilede oss inn i ulike scenarier, men vi visste ikke om de ulike scenariene. Som en kreativ spiller må man kunne ha mulighetene til å være kreativ.

PROFESJONELT FORHOLD: Tonen skal ikke ha vært den beste mellom Craig Bellamy (til venstre) og Rafael Benitez.

PROFESJONELT FORHOLD: Tonen skal ikke ha vært den beste mellom Craig Bellamy (til venstre) og Rafael Benitez.

Diagnostisert med depresjon

Den tidligere Liverpool-angriperen deler om hvor tøft det var å flytte hjemmefra i en alder av 15 år for å satse på fotball, og den nåværende 40-åringen innrømmer at også tiden etter fotballen har vært vanskelig. 

– Svært få mennesker vet dette, jeg har aldri snakket om det. Jeg føler ikke at det er noe som andre nødvendigvis trenger å vite så mye om.

– Jeg er ganske privat når det gjelder hva jeg gjør, og jeg pleier å skjule alt. Folk ser bare visse sider som jeg lar dem se. Privatlivet mitt er veldig, veldig privat for meg. Jeg vil alltid holde det adskilt fra fotballdelen. 

– Men i de siste tre-fire årene har jeg hatt diagnosen depresjon. Jeg er en «man of depression», det er ikke noe jeg kan legge skjul på.

– Jeg har vanvittig høye topper og enorme nedturer. Jeg har brukt medisiner i tre år, og dette er første gang jeg noen gang har snakket om det, forteller en åpenhjertig Bellamy. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]