– Han var den verste manageren jeg har hatt i forhold til å behandle enkeltspillere, men likevel likte jeg ham

Tidligere Liverpool-forsvarer Glen Johnson har et ambivalent forhold til Rafael Benitez.

23. apr 2020 kl 21.26 Einar Kvande

Glen Johnson mener at tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez er den verste manageren han har hatt når det gjelder å håndtere enkeltspillere.

Johnson ble hentet til Anfield av Benitez sommeren 2009, og spilte 200 kamper for de røde etter overgangen fra Portsmouth.

– Den beste manageren jeg har hatt når det gjelder å håndtere enkeltspillere var definitivt Harry Redknapp. Han var som en av gutta, forteller Johnson til talkSPORT.

– Den verste? Hmm, jeg må trolig si Benitez, men det var et vanskelig valg, for han var god, men likevel den verste på samme tid. Han prøvde aldri å være vennen din, og det er derfor jeg sier han trolig var den verste til å håndtere enkeltspillere. Men han gjorde det likevel på en smart måte.

– Der Harry ville være kompisen din, og fikk det beste ut av deg på den måten, ville Benitez få det beste ut av deg ved å ikke være vennen din, forklarer den tidligere sidebacken.

INGEN KOMPIS: Rafael Benitez hadde et profesjonelt forhold til spillerne sine.

INGEN KOMPIS: Rafael Benitez hadde et profesjonelt forhold til spillerne sine.

– Han la aldri armen rundt deg

– Det var også derfor jeg likte ham. Han visste hvordan han skulle håndtere visse personer, men han gjorde det ikke på noen vennlig måte. Han la aldri armen rundt deg.

– Han kunne bytte ut Torres mot slutten av en kamp, og alle ville gratulere ham etter å ha scoret et hat-trick, mens Benitez ville gå forbi ham og fortelle ham at han burde ha scoret fire. Han fortalte ham rett og slett at han ikke hadde grunn til å være fornøyd med tre mål.

– Han ville få det beste ut av deg ved å vite hva han skulle si og når han skulle si det, men aldri ved å spøke og le sammen med deg.

– Jeg er ikke negativ til Benitez. Jeg elsket Benitez. Han gjorde bare ting på en annen måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]