Kornmayer om den nye treningshverdagen:– For å være ærlig så er det ganske vanskelig

Liverpool-spillerne følger individuelle program, og jobber i både store og små grupper for å opprettholde formen under korna-krisen.

23. apr 2020 kl 12.45 Arve Vassbotten

Liverpools fysiske trener  Andreas Kornmayer, er den som har hatt ansvaret for å sette opp treningsprogrammet for Liverpools spillere mens de sitter i hjemmeisolasjon under korona-krisen.

I et nytt intervju med Liverpoolfc.com, forteller han om hvordan treningen er lagt opp.

– Vi har åpenbart funnet nye måter å kommunisere med spillerne på nå. Vi bruker aller mest WhatsApp for å kommunisere med dem, og har laget større og mindre grupper slik at alle er involvert og vi kan få all informasjonen vi trenger fra spillerne.

Har fordelt spillerne mellom seg

– Vi har også gruppeøkter og individuelle planer, som kan handle om for eksempel løping, oppvarming eller styrke.

Kornmayer sier de både har videoøkter for alle, men også brutt ned på mindre grupper.

– Jeg har samtaler med Virgil van Dijk, Joe Gomez og Andy Robertson for eksempel. Alle i min avdeling har en gruppe spillere de er ansvarlig for, og så har vi flere avdelingsmøter gjennom uka hvor vi oppdaterer hverandre, i tillegg til daglige mailer, tekstmeldinger, videokonferanser og telefonsamtaler for å oppdatere oss og justere planene. Situasjonen endrer seg så mye hele tiden, at vi må tilpasse oss. For egen del synes jeg det er enklere å snakke med noen ansikt til ansikt, enn på telefon som vi gjør nå, sier han.

Andreas Kornmayer, head of fitness, Jack Robinson, keepertrener, Vitor Matos, trener, Peter Krawietz, assistent manager, Pepijn Lijnders, assistent manager, Jürgen Klopp, manager, John Achterberg, keepertrener, og Mark Leyland, videoanalyse etter seieren i VM for klubblag.

Andreas Kornmayer, head of fitness, Jack Robinson, keepertrener, Vitor Matos, trener, Peter Krawietz, assistent manager, Pepijn Lijnders, assistent manager, Jürgen Klopp, manager, John Achterberg, keepertrener, og Mark Leyland, videoanalyse etter seieren i VM for klubblag.

Endringer de siste årene

– Dette er noe nytt og en utfordring for alle. Det eneste vi kan gjøre interaktivt er å jobbe via video eller FaceTime. Det andre som gjør dette så unikt er at vi ikke har noen sluttdato å jobbe mot, så vi forbereder oss ikke på å starte opp igjen på en spesifikk dato.

– Vi vet ennå ikke når det blir, så vi planlegger mer fra dag til dag, fra uke til uke, for to uker om gangen, eller fire uker, så vi har både de kortsiktige og det langsiktige planene. For å være ærlig så er det ganske vanskelig

– I min avdeling har det nok endret seg litt de siste årene fra å være mye vitenskapsbasert og databasert, til å handle mer om å være hands-on. Det betyr at hvis vi har øvelser så trenger vi å gjøre dem med spillerne, vise dem og guide dem, og jeg mener det er den største utfordringen akkurat nå, det at vi ikke kan være fysisk sammen med spillerne.

Liverpools head of fitness and conditioning, skryter også av hvordan ikke bare spillernes tette bånd vises i denne perioden, men også hvor godt alle avdelingene som jobber rundt spillerne samarbeider tett, som med Mona Nemmer og ernæringsdelen, Ray Haughan som tar seg av spillerne, og Jim Moxon i den medisinske avdelingen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]