Maxi Rodriguez løy for å sikre overgangen til Liverpool

Argentineren smurte på rundt egne språkkunnskaper for å overbevise Rafael Benitez.

1. apr 2020 kl 10.56 Kenneth Baraas

Kantspilleren kom inn portene på Anfield i 2010, etter en overgang fra Atletico Madrid.

– Jeg var veldig lykkelig i Atletico, fordi jeg var kaptein og jeg kjente byen godt. Men jeg var veldig interessert i engelsk fotball, sa Rodriguez under en livesending på Instagram, sammen med sin tidligere lagkamerat Juan Pablo Sorin, ifølge Goal.com.

– Rafa (Benitez) sa til meg at det var veldig viktig at alle snakket engelsk i garderoben. Han spurte om jeg kunne snakke engelsk, og jeg sa «ja». Jeg ønsket ikke at overgangen skulle gå i vasken! 

Rafa sa til meg at det var veldig viktig at alle snakket engelsk i garderoben. Han spurte om jeg kunne snakke engelsk, og jeg sa «ja». Jeg ønsket ikke at overgangen skulle gå i vasken! - Maxi Rodriguez

Pressekonferansen presset frem innrømmelsen

Rodriguez spilte 73 kamper for klubben og scoret 17 ganger i sin tid hos de rødkledde, men det var ikke ærligheten til midtbanespilleren som fikk Rafa Benitez til å hente den argentinske landslagsspilleren. 

– Vi kom til England og skulle ha den første pressekonferansen. Benitez sa at han skulle starte, og så skulle jeg følge etter. 

LO GODT: Rafa Benitez tok det med et smil at Rodriguez ikke kunne snakke språket.

LO GODT: Rafa Benitez tok det med et smil at Rodriguez ikke kunne snakke språket.

– Da måtte jeg ta ham til side og fortelle: «Rafa, jeg må innrømme noe. Jeg snakker ikke engelsk. Det eneste jeg kan si er hei», innrømmet Rodriguez. 

– Jeg gjorde dette kun fordi jeg ønsket å komme til klubben. Han svarte først med noen stygge gloser, men vi lo begge av det. Så da måtte jeg bare lære meg språket. 

Rodriguez fikk drøye to år på å lære seg engelsk før turen gikk videre til Newell's Old Boys i hjemlandet, der han fremdeles spiller i en alder av 39 år. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]