Bildet som er et godt argument når Premier League-oppstarten diskuteres

Få tilskuere utenfor stadion og rekordhøye seertall.

18. mai 2020 kl 13.16 Arve Vassbotten

– Det var veldig, veldig spesielt. Det er ingen lyd, du skaper en sjanse, du sender avgårde en nydelig pasning, scorer et mål og … ingen ting. Det er veldig, veldig rart, sa Dortmunds trener Lucien Favre etter helgens lokalderby mot Schalke 04.

«You'll Never Walk Alone» runget over lydanlegget på stadion i Dortmund, men uten tilskuernes sang og på TV kunne man høre alle lyder fra spillernes taklinger, rop og jubel.

Men til tross for at man på Signal Iduna Park er vant til å spille foran 80000 tilskuere, var det knapt noen fans som hadde møtt opp utenfor stadion.

Så truslene om at kampene kunne avlyses om det skjedde så ut til å bli tatt på alvor, ifølge Sky Sports. Det er også gode argumenter når Premier League denne uken skal ha nye diskusjoner om å starte opp igjen. 

For en av bekymringene som har vært, er at fans uansett vil samle seg utenfor arenaene. Det e også et av argumentene for at man ønsker å spille på nøytralebaner i England, noe de ikke har diskutert i andre land. 

I slutten av uka skal det sannsynligvis stemmes over dette i Premier League. 

Rekordhøye seertall

TOMT: Spillerne hadde ikke mye støtte fra tribunen lørdag.

TOMT: Spillerne hadde ikke mye støtte fra tribunen lørdag.

Men foran TV-apparatene samlet det seg et rekordstort antall mennesker for å få sett toppfotball igjen.

Mer enn 6 millioner så fotball på TV i Tyskland på lørdag, skriver DWDL.de.

For Sky i Tyskland så 3,68 millioner på deres betal-TV, som var mer enn en dobling av hva det vanligvis er. I i tillegg så 2,45 millioner på målshow fra de ulike arenaene, som sendes gratis.

Kampene ble i tillegg til det vist i 70 andre nasjoner, men tallene globalt har ikke kommet ut ennå. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]