Fikk beskjed om at han var ligamester på tekstmeldingMignolet håper at tidligere lagkamerater snart kan få tittelen han mener de fortjener

Det ble ikke den festen Simon Mignolet og Club Brugge-spillerne hadde sett for seg.

17. mai 2020 kl 21.03 Arild Skjæveland

Den belgiske ligaen var den aller første som gikk ut og sa at sesongen kom til å bli avsluttet, og at tabellen ble stående som den var. 

Simon Mignolet gikk til Club Brugge i august, og har hatt en god sesong tilbake i hjemlandet. Laget ledet tabellen med 15 poeng, og har blitt kåret til ligamestere. 

Det var ingen fest eller feiring - beskjeden kom på tekstmelding.

– Vi fikk en tekstmelding. Det er ikke så mye du kan gjøre. Jeg drakk et glass champagne med familien, og det var det, sier målvakten til The Times.

Liverpool fikk 6,4 millioner pund for belgieren da han ble solgt.

– Føler oss som mestere

Mye har blitt sagt og skrevet om den måten å avgjøre ligaen på. Mignolet sier at han føler seg som en mester etter årets sesong.

– Ja, den eneste forskjellen er bare at du så klart ønsker å feire på banen etter en seier, og feire sammen med lagkamerater, fans, støtteapparat og klubben, sier han.

– Vi må akseptere hvilke tider vi er inne i, og at det ikke er mulig. For meg er det det som er nedturen. Det var vel fortjent, for vi var milevis foran resten. Vi hadde spilt mot omtrent hvert lag to ganger, med unntak av ett lag. Etter det, så hadde vi så mange poeng at vi hadde en klar luke og ville vinne ligaen på en eller annen måte, sier han.

– Ventetiden var utmattende. Dersom du tenker for mye kan du bli deprimert, og det er ikke noe poeng siden det er noe vi individuelt ikke kan få gjort noe med.

Følger med på gamleklubben

Club Brugge var i en lignende situasjon som Mignolets tidligere lagkamerater er i. Der er luken 25 poeng.

– Liverpool fortjener det, hundre prosent. I Premier League kan ting snu mot slutten av sesongen, men med den fordelen de hadde så kan jeg ikke se at noen andre enn mine tidligere lagkamerater skal kunne vinne, sier han.

– Jeg er ikke overrasket over hvor bra de har gjort det. Grunnlaget var allerede lagt, laget var satt, og prestasjonene var der også før jeg dro. Jeg tror alle forventet at de skulle utfordre i toppen av ligaen, og de har utspilt resten av lagene. Det vil gjøre at de blir velfortjente mestere.

– De venter også for å se hva som skal skje med dem. Jeg håper at de på en eller annen måte vil bli kronet som mestere av Premier League denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]