Mignolet hadde nylig ankommet Belgia - så gikk telefonen varm for hva som skjedde på Anfield

Den belgiske målvakten er fornøyd med valget å forlate Liverpool til tross for Alissons skader og suspensjoner.

30. apr 2020 kl 21.39 Kenneth Baraas

Simon Mignolet fikk oppleve en av de beste avskjedsfestene man kan ha som fotballspiller, da Liverpool stakk av med Champions League-trofeet en junikveld i 2019. Senere den sommere forlot målvakten Anfield-klubben, og returnerte til sitt hjemland og Club Brugge. 

Mignolet innså at konkurransen mot Alisson ble for tøff, men rett etter at den nåværende 32-åringen forlot klubben åpnet det seg en mulighet mellom stengene på Anfield. 

– Da jeg flyttet tilbake til Belgia, så bodde jeg på hotell de første ukene. Jeg var på hotellet og signerte ulike dokumenter da Alisson ble skadet. Det fant jeg ikke ut før jeg forsto at telefonen hadde vibrert konstant og hadde 20-30 meldinger, forteller Mignolet til Liverpool Echo

Alisson Becker gikk av med skade i sesongåpningen mot Norwich, og nykommeren Adrian måtte rett i aksjon. 

– Jeg visste ikke hva som hadde skjedd ettersom jeg ikke hadde Sky på rommet. Etter hvert så jeg at Ali uheldigvis hadde skadet seg. Samtidig visste jeg at det var noe som kunne skje siden han hadde kommet tilbake fra en lang sesong med Copa America - da er det alltid en risiko. 

KONKURRENTER: Simon Mignolet innså at Alisson Becker var det soleklare førstevalget.

KONKURRENTER: Simon Mignolet innså at Alisson Becker var det soleklare førstevalget.

Trygg på valget

Keeperen, som ble hentet fra Sunderland tilbake i 2013, angrer ikke på valget å forlate de røde - selv om veien ble kortere til startoppstillingen like etter avreise.

– Jeg valgte å forlate Liverpool, selv om man får de 10-15 kampene, så vet du når Ali kommer tilbake så er plassen hans - det er åpenbart med de prestasjonene som han har vist. 

– Selv om du holder 15 clean sheets i 15 kamper på utrolig vis, så vil du alltid havne på benken, og det er ikke det jeg ønsker i en alder av 32. 

– Jeg visste at et slikt scenario kunne utfolde seg, men jeg ville fremdeles tatt den samme avgjørelsen i dag. 

Avsluttet med trofé

Mignolet setter stor pris på sine år på Anfield, og keeperen har gode minner om sin siste store fest med lagkameratene. 

– Det var en utrolig tid i klubben. Først føltes det ut som en stor gave å få spille for en så stor klubb som Liverpool. 

– Det var en annen situasjon da jeg ankom klubben. Da var ideen å kjempe i toppen av Premier League og Europa, og nå er de der. De er sannsynligvis den beste klubben i Europa. 

– Jeg er evig takknemlig for alt klubben har gjort for meg, og ikke minst støtten fra supporterne. Å vinne Champions League før jeg forsvart var rett og slett prikken over i-en, avslutter Club Brugge-spilleren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]