Krawietz avslører hva som skjer i garderoben i pausen

– Dette er veldig intense minutter.

– Manageren har fem eller seks minutter til å si det han skal, så man prøver å gjøre det så raskt, kort og presist som mulig. Du må virkelig komme til poenget, og kan ikke lage en ti minutter lang video med: «se her, og her», sier Liverpools assistenttrener Peter Krawietz.

Sammen med Harrison Kingston og Mark Leyland fra analyseavdelingen bruker Krawietz de første 41-42 minuttene av kamper til å analysere taktiske nyanser av både positiv og negativ art, som det bør snakkes om i pausen.

Til pausen er deres oppgave å finne opptil tre videoklipp som vises for å understreke det Jürgen Klopp sier til spillerne.

– Pausepraten er på en måte sluttproduktet av hele prosessen med analysen som gjøres gjennom uka opp til kamp, sier Krawietz til Liverpoolfc.com

– Analysen starter i uka, og selvsagt ser vi på hva vi kan forvente i neste kamp, hva slags motstander vi møter, hva styrkene er, og hva vi må gjøre i kampen.

Ideene utvikler seg gjennom uka

– Strategien vår er alltid den samme. Vi vil forsvare oss så kompakt som mulig, vi ønsker å vinne ballen - som er noe vi legger ekstra innsats i, forsvare vårt mål ved å vinne ballen, og vi ønsker å dominere når vi har ballinnehav.

– Vi leter etter måter å bygge opp på, strukturere spillet på og skape sjanser på.

– Alle ideene vi utvikler i løpet av uka har selvsagt innflytelse på kampdagen og kampplanen. Prosessen leder til vårt analysemøte før kamp, der vi presenterer det til spillerne. Da er det viktig å summere opp ideene på en god måte. Det betyr at det ikke skal være for langt, men samtidig veldig klart hvordan vi ønsker å gjøre det.

– For oss og vår filosofi, er det veldig, veldig viktig at spillerne vet om våre tanker, at de følger våre ideer, og at alle vet så godt som mulig hvordan vi ønsker å spille, hvordan vi ønsker å skape sjanser, hvor løsningene finnes og hvordan de ser ut.

– Det er dette vi prøver på konstant, og det leder til kampplanen og forberedelsene på kamp, og så sjekker selvsagt vi trenere konstant i første omgang om planen fungerer.

Noterer alltid i boka

BOKA ER ALLTID MED: Jürgen Klopp Peter Krawietz, med sin faste følgesvenn notatboka, Pepijn Lijnders og keepertrener John Achterberg.

BOKA ER ALLTID MED: Jürgen Klopp Peter Krawietz, med sin faste følgesvenn notatboka, Pepijn Lijnders og keepertrener John Achterberg.

Trioen med Klopp, Pepijn Lijnders og Krawietz har et kjapt møte når de kommer inn i garderoben, der de blir enige om hva som er viktig å kommunisere til spillerne.

– Dere ser meg sikkert med boka som jeg noterer i hele tiden. Jeg skriver ned alle situasjonene der vi gjør det bra, eller situasjoner der vi har problemer, og der vi ikke finner løsningene. Og jeg noterer situasjoner der vi har problemer defensivt, og der motstanderen kan skape sjanser mot oss.

– Deretter prøver vi å skape en oversikt. Like før pause, etter at det er spilt rundt 35 minutter, prøver jeg sammen med Pep og Jürgen å finne ut hva pausepraten bør bestå av. Spørsmålet er alltid: ̨«Hvordan kan vi hjelpe spillerne våre? Hva er nødvendig å gjøre i andre omgang?»

Ser ikke ferdig omgangen

– Noen ganger ser vi ideene var riktige, og at vi bare må fortsette å følge dem. Noen ganger spiller vi veldig godt, så det bare er å gi beskjed om å fortsette som man gjør. Eller så har vi kanskje problemer slik at vi må tenke på løsninger eller hva vi må endre i andre omgang. Jeg prøver å finne bilder og videoklipp som støtter opp under Jürgens pauseprat.

Så tre eller fire minutter før pause forlater Krawietz benken for å gå i garderoben.

– Da møter jeg Harry Kingston og Mark Leyland og prøver å velge de riktige klippene jeg har lagt merke til i første omgang, og jeg ser om klippet er det riktige å bruke.

– På grunn av tidspresset er det selvsagt stressende. Man har ikke så mye tid for å være ærlig, så man må være veldig presis. Dette er veldig intense minutter.

Etter det viser han klippene kjapt til Klopp og Lijnders.

– Så tar vi en beslutning om vi skal vise det eller ikke, og da handler det alltid om løsningene, og om det er nyttig for spillerne at vi viser det.

Alltid er det ett, to eller maks tre klipp. Uansett hva som skal formidles pleier Klopp å fokusere på forbedringer Liverpool kan gjøre, istedenfor å fokusere på motstanderen.

– Vi trenger ikke skape problemer, vi vil løse problemer.

Han sier at mål like før pause ikke påvirker hva det blir fokusert på i pausen.

– Vi snakker ikke om ting som sikkert skjedde ved en tilfeldighet, sier han.