– Liverpool trenger en bedre Divock Origi

Jamie Carragher deler sine tanker om hva Anfield-klubben bør foreta seg på overgangsmarkedet - når den tid kommer.

30. apr 2020 kl 19.41 Kenneth Baraas

Divock Origi har gjort seg fortjent til heltestatus blant Liverpool-supportere med flere avgjørende og viktige scoringer, men likevel luftes tankene om at de røde trenger en spydspiss av enda større internasjonal klasse. 

Timo Werner nevnes hyppig som en som Jürgen Klopp skal ha på notatblokka, og Carragher virker å kunne forstå ryktene som svirrer om Leipzig-angriperen. 

– Jeg tror ikke Liverpool trenger særlig forsterkninger egentlig, lyder starten av den tidligere Liverpool-spillerens dom, før han utdyper videre: 

– Men hvis jeg skal være helt ærlig, så trenger de en angriper i toppklasse. De trenger en bedre Divock Origi.

– Med dagens fronttreer som nærmer seg 28, 29 år, så vil man kanskje få 18 måneder til på det absolutte toppnivået. Men det vil ikke vare i tre eller fire år med den samme frontrekka, og det må klubben være forberedt på, forteller Carragher til Liverpool Echo

– Den gamle Liverpool-måten var å hente inn noen nye før spillere nådde toppen. En slik spiller må være en som kan komme inn uten at man kan merke savnet av de tre førstevalgene. 

LITE Å FORBEDRE: Jamie Carragher ser få plasser hvor Liverpool trenger å forsterke.

LITE Å FORBEDRE: Jamie Carragher ser få plasser hvor Liverpool trenger å forsterke.

Alternativer i troppen

Det gjenstår å se hvordan overgangsvinduet vil bli seende ut med tanke på den utfordrende økonomiske perioden som klubbene er inne i, men fordelen til Liverpool er at det spirer og gror også bak førstevalgene.

– Vi har ikke sett nok av Takumi Minamino ennå, som jeg tror kan tilføye noe til laget. Men han vil nok heller være en erstatter for Adam Lallana eller Xherdan Shaqiri, sier Carragher videre. 

– Selv om det finnes yngre alternativer, er det kanskje behov for en venstreback. James Milner kan bidra som dekning for Robertson, hvis han holder ut med sin alder. 

Scouseren trekker videre frem det gode arbeidet som gjøres på akademiet, men mener også Liverpools manager skal ha sin del av æren av at det gror godt i blomsterbedet med talenter. 

– Det er ikke bare akademiet som fortjener å få hyllest, det gjør også Jürgen Klopp. 

– Liverpool vant FA Youth Cup to år på rad, i 2006 og 2007, og svært få av de spillerne fikk en videre Liverpool-karriere. Det var noen problemer mellom Rafael Benitez og akademiet den gangen, og de fikk aldri de mulighetene som Jürgen Klopp gir ungguttene i dag. 

– De har fått mange sjanser på førstelaget og spilt i store kamper. Alle vil ikke komme gjennom nåløyet, men to eller tre kan bli virkelig gode spillere for førstelaget med tiden. 

– Neco Williams mener jeg burde være backup-løsningen til Trent Alexander-Arnold på høyreback. Jeg ønsker ikke å se at Joe Gomez flyttes ut på siden, det var i alle fall ikke noe jeg syntes var optimalt da jeg spilte som midtstopper. 

– Det snakkes også om at Liverpool trenger en kreativ midtbanespiller, men Curtis Jones har tatt store steg i det siste, avslutter Carragher. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]