Dette var utenom det vanlige da Bundesliga startet opp igjen

Premier League kommer til å se til Bundesliga.

17. mai 2020 kl 10.32 Arild Skjæveland

Bundesliga er minst én måned tidligere ute enn Premier League og de andre europeiske ligaene, og er denne helgen i gang igjen.

Lørdag ble det spilt fem kamper, der høydepunktet var Borussia Dortmund som kjørte over erkerival Schalke 04 og vant 4-0 i Ruhr-derbyet foran tomme tribuner.

For å komme i gang igjen også i England, er de nødt å ha tenkt på alle detaljer for å følge retningslinjene for smittevern og sikkerhet for alle de involverte. Mandag skal Premier League-klubbene bli enig om sin protokoll for å etterhvert komme tilbake i full trening.

Desinfisering og masker

Daily Mail er en av avisene som har plukket opp hva som var utenom det vanlige i lørdagens kamper fra Tyskand - utenom det åpenbare: at det ikke var supportere på tribunen, og at spillerne ikke kunne feire mål sammen. 

Før kamp:

Schalke-spillerne, med masker, holder avstand og entrer lagbussen fra hotellet.

Dortmund-spillerne går ute på matten før kamp, iført masker.

Ballguttene desinfiserer kampballene, én etter én.

Dortmund-spillerne kom ut fra tunnelen, så tok det ett minutt før Schalke kom ut på banen. Det var ingen maskoter, oppstilling eller håndtrykk.

Under kamp

Alle innbytterne satt to meter fra hverandre på en utvidet benk, med masker på.

Managerne slapp å bruke masker i teknisk sone, selv om det egentlig var planen. Resten av støtteapparatet bruker masker.

I pausen gikk spillerne fra begge lag ned i tunnelen samtidig. Samtidig var det klart for en ny runde med desinfisering av ballene for ballguttene.

Schalke skrev historie, med å bruke sin femte innbytter. Det er innført i alle ligaer ut sesongen, på grunn av belastningen for spillerne etter lite kamptrening og mange kamper på kort tid.

Etter kampen feiret Dortmund-spillerne foran det som vanligvis er «den gule veggen». Denne gang helt tom.

– Føltes som en «guilty pleasure»

Oliver Holt i Daily Mail satte pris på å ha kvalitetsfotball tilbake på skjermen, men ikke uten at det føltes litt annerledes.

«Det føltes som at en gammel venn hadde kommet tilbake. Bare at han ikke er slik som før. Selv om det må være bak lukkede dører, så er det bedre å spille ferdig en sesong enten det er i Bundesliga eller Premier League, enn å avgjøre titler, opprykk og nedrykk med å regne ut poeng per kamp. Men kun når det er trygt».

«Og frem til vi vet at det er trygt, så er det som en guilty pleasure å glede seg over at fotballen er tilbake», skriver han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]