Lørdag kan du se spissen i aksjon igjen– Det er opp til Liverpool. Werner vil til Anfield

Robert Lewandowski mener Timo Werner er en av de fem beste spissene i verden.

15. mai 2020 kl 20.10 Arild Skjæveland

Lørdag er det endelig fotball igjen fra en av de store europeiske ligaene. De fleste vil ha siktet seg ut Ruhr-derbyet mellom Borussia Dortmund og Schalke 04, med Erling Braut Haaland i spissen, i en kamp som sendes på Viasport 1 kl. 15.30.

Men skulle du være mer interessert i en spiller Liverpool er kraftig linket til, kan det være lurt å heller se RB Leipzig mot Freiburg på Viasport 3 og Viaplay. Der spiller Timo Werner - som mange forventer at skal ende opp i Liverpool etterhvert.

Christian Falk i Bild er en journalist vi etterhvert har blitt godt kjent med i «Werner-sagaen». Han har i dag spurt Robert Lewandowski om den tyske landslagsspilleren, og fått til svar at: «Timo Werner er en av de fem beste spissene i verden».

Vi kommer til å ha et øye på det som skjer på Red Bull Arena på lørdag.

– Det er opp til Liverpool

Raphael Honigstein er en annen journalist som følger Bundesliga tett, og har veldig god oversikt på hva som beveger seg rundt Liverpools manager, etter å ha gitt ut boken «Bring the Noise» om Jürgen Klopp i 2018.

Denne uken var han gjest på podcasten The Totally Football Show, og fikk spørsmål om Werners situasjon og Liverpool.

– Det at Werner snakker om dette ganske ofte gjør at jeg tenker at en avtale ikke enda er klar, og at han vil at Liverpool skal sette opp farten litt. Det har vært opp til Liveprool en stund, sier Honigstein.

– Werner har en utkjøpsklausul. Jeg tenker at Liverpool på dette tidspunktet ikke ønsker å betale 60 millioner euro, selv om det før Korona-viruset ville vært en strålende signering for en slik sum. Derfor er alt satt litt på hold, sier han videre.

Han er klar på at det er til Anfield han ønsker seg.

– Liverpool vet ikke helt hvordan de skal budsjettere for neste sesong. Vil fotball komme tilbake, når vil det komme tilbake og hvordan? Det er spørsmål som har en effekt på ting som budsjetter. Folk i Tyskland forventer at ting på overgangsmarkedet vil skje mye senere i år. Kanskje vil det skje i august eller september før vi ser noen av de store overgangene, men Werner ønsker virkelig å komme til Anfield, og de ønsker å få ham dersom de kan finne en løsning.

I et nettmøte i The Athletic svarte James Pearce det samme om Werner. Liverpool ønsker spilleren, men all transferaktivitet er foreløpig satt på hold på grunn av Korona-situasjonen. Det er for mye usikkerhet til at en kan ta en stor avgjørelse akkurat nå. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]