Newcastle-manager Steve Bruce:– Vi kan ikke starte 12. juni. Spillerne er tidligst klare i slutten av juni

Newcastle-manageren uttaler seg om «Project Restart».

16. mai 2020 kl 23.38 Arild Skjæveland

Mandag er det et nytt avgjørende møte for «Project Restart». Det er ikke sikkert at vi da heller kommer til å få et endelig svar på når vi kan forvente Premier League-fotball igjen - men UEFA har satt som krav at de skal vite planer og datoer innen 25. mai. Dersom klubbene ikke kommer til enighet snart, må de be om en utsettelse.

Regjeringen har gitt klarsignal fra 1. juni, og Premier Leagues opprinnelige plan var 12. juni. Etter møtene med managerne onsdag denne uken, ble det klart at 19. juni er er en mer realistisk dato.

Newcastle-manager Steve Bruce har uttalt seg.

– Vi har hørt på hva som har blitt sagt, og med forholdsreglene, kan vi være tilbake på jobb og starte med første fase. Kan vi komme til det stadiet der vi kan ha spillere på banen samtidig? Det vet vi ikke enda, sier manageren til The Telegraph.

– Fase én vil mest handle om fysisk form, med fire eller fem spillere på banen. La oss se hvordan det går, og håpe at ingen er smittet, sier han videre.

– Altfor tidlig

Bruce tror 12. juni er en urealistisk dato, og tror ikke spillerne vil være klare før nesten tre uker senere.

– Du må huske at spillerne har hatt åtte uker fri, og det er trolig den lengste pausen noen av disse spillerne har hatt i hele karrieren.

– Dersom vi hadde hatt en pre-season, ville vi hatt seks uker og seks treningskamper for å gjøre dem klare for den første ligakampen. Vi trenger god tid for å få spillerne klare. Når vi kommer til fase to, er det veldig viktig.

– Vi trenger nok tid til å forberede oss, og få spillerne i form, ellers kommer de til å falle sammen som en kortstokk. Flesteparten av managerne har de samme bekymringene. Vi trenger minst seks uker. Jeg kan ikke se hvordan vi skal spille kamper før i slutten av juni.

Newcastle-spillerne skal testes denne helgen.

– Vi blir testet på søndag. Alle spillerne og alle i støtteapparatet. Så snart vi får resultatene, og om alle er ok, så skal vi starte med trening igjen kl. 2pm på tirsdag ettermiddag. Dersom en spiller blir smittet, må han teste negativt på to tester før han komme tilbake på trening, forteller han videre.

Det har ikke kommet noen meldinger om testing i Liverpool foreløpig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]